Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: pivní festival, Herci na ležáka, záhady na Sovinci i pořádná nálož koncertů!

Tipy a názory

12.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Tak už tady máme konečně další víkend a koná se toho opravdu hodně. Kde si zasloužené volno můžete náležitě užít? Ať už si z našeho přehledu akcí vyberete jakoukoli, určitě nebudete litovat. Chystá se toho opravdu hodně, přesvědčte se sami...

V areálu Letního kina - Klidu v ruchu vás o víkendu čekají podzimní slavnosti lokálních pivovarů! 

Foto: © Depositphotos.com

Pátek

17:00 / Oktobeer fest / Letní kino - Klid v ruchu
18:00 / HC Olomouc vs. Škoda Plzeň / Zimní stadion
18:00 / Saunová noc - Jesenický relax / Sauna Arena Hrubá Voda
19:00 / Herci na ležáka / Divadlo na Šantovce
19:00 / Spartakus / Moravské divadlo
19:00 / Baronky / kino Metropol
20:00 / Michal Prokop & Luboš Andršt & Jan Hrubý TRIO / Bounty Rock Café

Už dnes od 17 hodin můžete vyrazit do areálu Letního kina - Klidu v ruchu, kde se budou konat podzimní slavnosti lokálních pivovarů. Oktobeer fest slibuje stovky litrů pivních speciálů od různých pivovarů, dva dny muziky, hromady preclíků, pořádnou gril baštu a pro přespolní i možnost stanování! Pokud si však dnešní večer chcete jen zarelaxovat, tak si udělejte výlet do Hrubé vody, kde vás od 18 hodin čeká další skvělá Saunová noc, tentokrát na téma Jesenický relax! A pokud fandíte olomouckým hokejistům, tak určitě dojděte na zimní stadion, kde v 18 hodin vypukne utkání proti Plzni. Vskutku zábavný večer si užijete v Divadle na Šantovce, kde se v 19 hodin letos poprvé představí herci z Divadla Tramtarie a Moravského divadla v rámci představení Herci na ležáka. Představení se kvůli velkému zájmu diváků přesunulo z menšího sálu Tramtarie do Šantovky a ještě zbývá pár vstupenek, tak neváhejte s jejich zakoupením ;-) Pokud si však chcete užít večer ve společnosti muziky, tak zajděte do Bounty Rock Café, kde od 20 hodin vystoupí trio ve složení Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý.

Sobota

08:00 / Sobota v pohybu / Centrum pohybu
08:00 / Hanácký farmářský trh / Horní náměstí
09:00 / Womdrum / Centrum pohybu
09:00 / Astrovíkend / Centrum Fontána
09:00 / Fotbalový turnaj Decathlon Cup / Sportaréna Slavonín
09:10 / Záhada prokleté truhly / Hrad Sovinec
10:00 / Podzimní mlsání / Hrad Šternberk
14:00 / Oktobeer fest / Letní kino - Klid v ruchu
16:00 / Nebezpečné známosti / Moravské divadlo
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / 1993 / Divadlo na cucky
20:00 / Pigs On The Wing / Bounty Rock Café
20:00 / Dance Sensation 2018 Olomouc / Sklub
20:00 / Smrtislav, Niceland / Blues Bar Garch

V sobotu vás hned od rána čeká na Horním náměstí Hanácký farmářský trh, kam si můžete přijít nakoupit kvalitní potraviny a výrobky od českých farmářů a prodejců. Pokud si chcete v tento den trošku zasportovat, tak můžete vyrazit do Centra pohybu, kde už od 8 hodin bude probíhat celodenní cvičební program. Můžete zajít jen na jednu lekci, celý dopolední nebo odpolední blok, nebo můžete využít celodenního vstupu. Ženy by pak od 9 hodin mohly vyzkoušet spojení hudby, pohybu, bubnování a relaxace v rámci Womdrum v Centru pohybu. V sobotu a v neděli bude od ranních do večerních hodin probíhat další Astrovíkend. Čekají na vás porady s astrology, věštci, detoxikace, workshopy, výklad karet a spousta dalšího. Pokud přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi, tak pro vás máme také pár tipů. Ty sportovněji nadané můžete vzít na Fotbalový turnaj Decathlon Cup, kde se bude hrát o hodnotné ceny, nebo si můžete udělat výlet třeba na hrad Sovinec a vyřešit Záhadu prokleté truhly. Pokud však raději mlsáte, tak si zajeďte na hrad Šternberk, kde budou od 10 hodin připraveny prohlídky hradu spojené s ochutnávkou netradičních historických pokrmů. A z večerního programu stojí určitě za zmínku Dance Sensation. Fenomenální devadesátková párty a koncerty skupin E-ROTIC a Verona ani zdaleka nekončí! Vaše boky v rytmu 90. let rozhýbou tím nejlepším hudebním výběrem také exkluzivní Djs v Sklubu, buďte u toho!

Neděle

09:10 / Záhada prokleté truhly / Hrad Sovinec
10:00 / Astrovíkend / Centrum Fontána
16:00 / Studio Damúza: Hlupáci z Chelmu / Divadlo hudby
16:00 / Veselá pouť s Jů a Hele / Divadlo na Šantovce
16:00 / Bohéma / Moravské divadlo
17:00 / Autogramiáda Milana Švihálka / Knihy Dobrovský - Šantovka
19:00 / MusicOlomouc 2018: ALEKSANDER WNUK / Divadlo na cucky
19:00 / Hudba pro olomouckého biskupa Stanislava Pavlovského / Kostel Zvěstování Páně
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie

Pokud v sobotu nestihnete výlet na hrad Sovinec, tak můžete vyrazit v neděli - program je po oba dny stejný. V 16 hodin můžete vzít děti na Veselou pouť s Jů a Hele do Divadla na Šantovce. Představení je v rámci Pohádkového festivalu a je určeno dětem od tří let. V ceně vstupenky (119 Kč) je svačinka od Zdrawomlsu. V 17 hodin pak budete mít jedinečnou příležitost poslechnout si besedu s olomouckým autorem, českým dramaturgem, scenáristou, žurnalistou, moderátorem, redaktorem a spisovatelem, Milanem Švihálkem, a to v prodejně Knihy Dobrovský v Galerii Šantovka. V 19 hodin můžete kostele Zvěstování Páně (u kapucínů) zažít jedinečný koncert v podobě renesanční hudby na repliky starých nástrojů ansámblu Capella Ornamentata a pěveckého sboru Ensemble Versus. V rámci Podzimního festivalu duchovní hudby zazní hudba pro biskupa Stanislava Pavlovského ve své původní formě, tak jak přes stovkami let v Olomouci mohla zaznít. 

Ať už si vyberete jakoukoli akci, tak si volné dny hlavně pořádně užijte!
Přejeme krásný víkend!