Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: knižní veletrh LITR, koncerty, divadla, kurz kaligrafie, zábava na Sovinci i Mora se Sigmou

Tipy a názory

21.9.2018

Autor: Lenka Šimková

Týden se nám chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Jaké budou volné dny tentokrát? Čeká nás spousta kultury, zábavy a ani sportovní fanoušci nepřijdou zkrátka. Pokud tedy stále nevíte, co o víkendu podniknout, podívejte se společně s námi, co vše se v Olomouci a okolí chystá, a načerpejte inspiraci...

Čtete rádi? Nenechte si ujít knižní veletrh LITR!

Foto: Depositphotos.com

Od pátku 21. do neděle 23. září proběhne v podkroví Konviktu Uměleckého centra UP čtvrtý ročník knižního veletrhu LITR, který se specializuje na autorské a umělecké publikace a jejich prezentaci, ale také na fenomény spojené s nízkonákladovým vydáváním knih nebo časopisů. Podrobný program jednotlivých dnů festivalu naleznete zde.

Pátek

17:00 / Smejko a Tanculienka - Kuk, ani muk / Kino Metropol
17:00 / Kurz kaligrafie / Vault 42
17:30 / Dětské divadelní studio otevírá! / Divadlo na cucky
18:00 / 4. ročník knižního veletrhu LITR / Konvikt
19:00 / Don Pasquale / Moravské divadlo
19:30 / Jeden Kus v Letňáku / Letní kino
20:00 / BASTARD & Loretta "Kráska a zvíře tour 2018" / Bounty Rock Café

Dnes od 17 hodin vystoupí v kině Metropol slovenské pěvecké duo Smejko a Tanculienka. Děti si mohou vychutnat úplně nové představení Kuk, ani muk, které trvá zhruba hodinu a je pro naše nejmenší od dvou let. Za vstupenku zaplatíte 300 korun a zakoupit je můžete zde. Pokud máte doma už starší děti, které by lákalo vyzkoušet si divadlo na vlastní kůži, tak je v 17:30 můžete vzít do Divadla na cucky, kde proběhne úvodní lekce půlročního kurzu Dětského divadelního studia. Kurz je pro děti od 8 do 12 let a více informací a přihlášku získáte na jurkasova@divadlonacucky.cz. Jestli jste vždy obdivovali umělecké písmo, ale nevíte, jak na to, tak si určitě nenechte ujít kurz kaligrafie, který začíná v 17 hodin v coworkingovém centru Vault 42. Večer můžete vyrazit třeba do areálu Letního kina - Klidu v ruchu, kde od 19:30 vystoupí rocková skupina Jeden Kus z Olomouce a opět bude hrát v novém složení. Přijďte si je poslechnout! Nebo můžete ve 20 hodin navštívit koncert v Bounty Rock Café, kde se představí BASTARD & Loretta v rámci Kráska a zvíře tour 2018. Za vstup zaplatíte 150 korun. 

Sobota

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
09:10 / Balady zbojnické / Hrad Sovinec
10:00 / Den malých archeologů / Sluňákov
10:00 / Kartouzka / RideOn
10:00 / Vintage Market Olomouc / Letní kino
10:00 / 1.HFK Olomouc - FC TVD Slavičín / stadion 1. HFK
11:00 / 4. ročník knižního veletrhu LITR / Konvikt
14:00 / Kurz kaligrafie – Copperplate / Vault 42
15:00 / O popleteném kouzelníkovi / Divadlo Tramtarie
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FK Dukla Praha / Andrův stadion
17:00 / HC Olomouc vs. Kometa Brno / Zimní stadion
19:00 / Krejčovský salon / Moravské divadlo
20:00 / The Pineapple Thief feat Gavin Harrison / Sklub

V sobotu nebudete vědět, co dřív! Už od 8 hodin se na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky. Živo bude i na hradě Sovinec, kde vás po celý den čekají Balady zbojnické, nebudou chybět šermířská představení, pohádky a oblíbené prohlídky hradu s průvodcem. To Sluňákov v Horce nad Moravou chystá od 10 hodin Den malých archeologů. Po celý den budou připravena stanoviště pro děti i bohatý doprovodný program. Zájemci si navíc mohou poprvé vyzkoušet šachtovou pec na výrobu železa a vstup na tuto akci je zdarma. V areálu Letního kina - Klidu v ruchu se bude konat již čtvrtý Vintage market. Originální bleší trh nabídne nepřeberné množství vintage a retro kousků, dále také spoustu dobrot, skvělou kávu a bohatý program pro děti. Po obědě mohou maminky se svými dětmi vyrazit do Divadla Tramtarie na pohádku O popleteném kouzelníkovi, zatímco tatínci vyrazí podpořit Sigmu na Andrův stadion, která od 15 hodin nastoupí proti FK Dukla Praha. A ani hokejoví fanoušci nepřijdou zkrátka. Od 17 hodin odehraje v plecharéně olomoucká Mora duel s brněnskou Kometou. Přijďte hráče povzbudit na stadion! Den můžete zakončit v Sklubu, kde se od 20 hodin představí britští progresivní rockeři The Pineapple Thief. Ti přivezou starší skladby i písně z letošní novinky, už dvanáctého alba Dissolution. Více informací o koncertu se dočtete zde.

Neděle

09:10 / Balady zbojnické / Hrad Sovinec
11:00 / 4. ročník knižního veletrhu LITR / Konvikt
14:00 / Mililitr / Divadlo na cucky
16:00 / Dášenka čili život štěněte / Divadlo na Šantovce
16:00 / Boží mlýny / Moravské divadlo
19:00 / Boeing – Boeing aneb Tři letušky v Paříži / Reduta
19:00 / K. Jenkins: Stabat Mater / Katedrála sv. Václava

I v neděli můžete vyrazit na celodenní zábavný program na hrad Sovinec. Zároveň v tento den končí knižní veletrh LITR, takže pokud jste jej zatím nenavštívili, máte nejvyšší čas ;-) Odpoledne v 16 hodin můžete s dětmi vyrazit do Divadla na Šantovce na představení Dášenka čili život štěněte. Známý příběh Karla Čapka netřeba představovat. V podání divadla Scéna Zlín potrvá hodinku a je určen všem dětem od tří let. Za vstupenku zaplatíte 150 korun a koupíte je zde. Pohodový večer plný zábavy slibuje mistrná komedie Boeing – Boeing aneb Tři letušky v Paříži. Příběh se točí kolem pařížského architekta, jemuž monogamie nic neříká. Svůj milostný život koordinuje s letovým řádem, který se zdá být dokonalý. Co se však stane, když se v letovém řádu objeví trhlinky…? To zjistíte v 19 hodin v Redutě. 

Přejeme krásný víkend!