Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Bounty Rock Cafe Open Air, Burger Festival, Veletrh vědy a výzkumu i Funfest

Tipy a názory

15.6.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Před námi je víkend! A bude pořádně našlapaný akcemi. Spoustu zábavy a zážitků si užijí nejen dospělí, ale také naši nejmenší. Podívejte se, co všechno se tentokrát koná...

Foto: Depositphotos.com

PÁTEK

Burger Festival / Galerie Šantovka
Veletrh vědy a výzkumu / 09:00-15:00 / Pevnost poznání, Přírodovědecká fakulta

Saunová noc / Saunový ráj / 18:00 / Sauna Arena Hrubá Voda
Nebezpečné známosti / 19:00 / Moravské divadlo
Líbánky na Jadranu / 19:00 / Kino Metropol - VYPRODÁNO!
Závěrečný koncert mezinárodních dirigentských kurzů / 19:00 / Reduta
Pentagramček / 19:00 / Klid v ruchu

Více z dnešního dne najdete v Kalendáři akcí.

Už dnes vypukne u Šantovky burgerové šílenství. Těšit se můžete na více než 20 burger specialistů a gastro odborníků, připraveny budou pivní stany a stánek American drinks! A myšleno bude také na vegany. Tak nezapomeňte - pátek a sobota se ponese ve znamení burgerů. Vstup je zdarma. A Korunní pevnůstka (a v pátek také Přírodovědecká fakulta UP) ožije oblíbeným Veletrhem vědy a výzkumu. Můžete se těšit na desítky interaktivních stánků, ve kterých uvidíte barevné chemické pokusy, pohyb mikroskopických řas, nahlédnete do světa virtuální reality i optiky nebo se dozvíte, jak má naše tělo správně fungovat. Vše se bude odehrávat zdarma. V pátek od 09:00 do 15:00. Vyrazit můžete i do Hrubé Vody na další ze saunových ceremoniálů. A jestli máte rádi dvojici Holubová - Klepl, vydejte se do kina Metropol na skvělou komedii Líbánky na Jadranu. Ale jen jestli máte lístky - je vyprodáno. Až do dnešního dne se v Olomouci konaly dirigentské kurzy, večer proběhne závěrečný koncert. A Klid v ruchu přivítá slovenskou chytlavou kapelu Pentagramček. Vstupné dobrovolné.

SOBOTA

Bounty Rock Cafe Open Air / 12:00 / Korunní pevnůstka

Veletrh vědy a výzkumu / 09:00-18:00 / Pevnost poznání

Burger Festival / Galerie Šantovka

Myslivecké letní slavnosti / Hrad Sovinec
RYTMUS tančí nejen dětem / 15:00 / Čajkaréna
Kouzelná flétna / 16:00 / Moravské divadlo
Noc snů / 16:00 / ZOO Olomouc

Více z dnešního dne najdete v Kalendáři akcí.

v sobotu pokračuje Veletrh vědy a výzkumu. Tentokrát jen v areálu Pevnosti poznání, a to od 09:00 do 18:00. Jestli lze označit něco za festivalovou stálici, pak je to jistě Bounty Rock Cafe Open Air. Skvěle našlapaný festival startuje už ve 12:00. "Moc se těším na Santanův hlas Alexe Ligertwooda, kterého považuji za jednoho z nejlepších zpěváků světa. To, co dokáže zazpívat v jednasedmdesáti letech, je neuvěřitelné. Velkým zážitkem bude také vystoupení Doogieho Whitea. Po smrti Ronnie James Dia to byl nejlepší zpěvák Rainbow," říká v rozhovoru pro olomouc.cz pořadatel Dušan Neumann. Vstup na místě za 799 Kč. 

Hrad Sovinec ožije Mysliveckými letními slavnostmi. Jak už bývá zvykem, akce na tomto hradě patří k velmi vydařeným. A slavnosti se konají v sobotu i v neděli. V Čajkaréně se uskuteční vystoupení žáků tanečního studia, to Moravské divadlo láká na klasiku v podobě Kouzelné flétny. A ZOO chystá speciální program pro handicapované.

NEDĚLE

Myslivecké letní slavnosti / Hrad Sovinec

Funfest / 10:00 / Korunní pevnůstka
Klaun Family / 16:00 / Divadlo na Šantovce
Penzion Ponorka / 19:00 / Reduta
Najdeme se na Ztracené / 19:00 / Moravské divadlo

Více z dnešního dne najdete v Kalendáři akcí.

Jestliže Korunní pevnůstka v sobotu patří rockerům, v neděli se tu koná Funfest, který zve všechny malé i velké na spoustu zábavy. Vstup pro dospělé je 70 Kč, pro děti 30 Kč. Program pro děti se uskuteční i v Divadle na Šantovce. To láká všechny malé na Klaun Family. Reduta přichystala na nedělní podvečer komedii Penzion Ponorka s Vaculíkem, Révaiem, Štolpou a dalšími. A Moravské divadlo slibuje, že se Najdeme na Ztracené. :)

Krásný víkend všem!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová