Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Talentovaní umělci vystoupí v adventním čase na Olodvorku. Zazpívá i Emma Smetana a Jordan Haj

Tipy a názory

4.12.2022

Autor: red

V období adventu zazpívá a zahraje návštěvníkům Olodvorku hned několik hvězd české hudební scény. Mimo kulturního programu bude zázemí vnitrobloku na Dolním náměstí v Olomouci nabízet i horké nápoje všem, kteří do něj v předvánočním shonu zavítají, aby se mohli na chvilku zastavit a vychutnat třeba lahodný Olopunč.

Olodvorek

Foto: Plavby Olomouc

Jednoznačným highlightem adventu je koncert Emmy Smetany a Jordana Haje, který proběhne už příští sobotu, 10. 12. od 20 hodin. "Když Emmě nedopadl jiný prostor v Olomouci, začala hledat přes sociálně sítě náhradní. Vlastně nás propojili lidé, kteří jí psali o Olodvorku a mně o tom, že hledá místo pro koncert. Zavolali jsme si a bylo domluveno," vysvětluje s úsměvem Šimon Pelikán.

Ačkoliv je běžně kulturní program na Olodvorku pro veřejnost zdarma, na tento koncert je vstup zpoplatněn. Cena vstupenky je 200 Kč. "I když jde z větší části honorář pro interprety od nás, jako poděkování všem, kdo k nám pravidelně přicházejí, pro velký zájem musíme nějak regulovat počet lidí, kteří dorazí. Přeci jen není naše místo nafukovací a musí to být bezpečné a komfortní. Věřím, že vzhledem k tomu, o jaké jde interprety, je cena více než přijatelná," vysvětluje Šimon pelikán.

Mezi další umělce, kteří se na Olodvorek chystají, patří talentovaná saxofonistka Kateřina Janečková (Kj Sax). Dále písničkář a držitel hudební ceny Anděl, Jan Žamboch, ale také Terez Wrau, The Barriers, D.U.B music a řada další výborní umělců.

"Jsem moc rád, že se k nám umělci vracejí a zároveň se stále ozývají noví. Přesně v to jsem při budování těchto prostor doufal. Abychom se stali kulturním útočištěm nejen začínajících hudebníků a muzikantů," doplňuje Šimon Pelikán.

Olodvorek myslí i na ty, kteří tento rok tolik štěstí neměli. Už tuto neděli, 4. 12., proběhne Mikulášská besídka pro neziskovou organizaci Jak dál. Hned v pondělí, 5. 12., naváže Mikulášský program pro ukrajinské rodiny, připraven ve spolupráci s organizací Olivy. "Rád bych touto cestou pozval všechny, kterých se bezprostředně dotýká dění na Ukrajině. Od naší první akce Síla pro Ukrajinu, která proběhla v březnu, jsme pořádali desítky podobných akcí. Víme, že Mikuláše tam slaví jinak, ale rádi tamním dětem ukážeme naše tradice. Věříme, že se jim budou líbit. Zvány jsou ale samozřejmě všechny děti," uvádí Šimon pelikán.

Během prosince podpoří Plavby Olomouc, provozovatel Olodvorku, i mezinárodní organizaci Amnesty International psaním dopisů nebo organizaci šířící osvětu v oblasti rakoviny mladistvých – Fuck Cancer. Už sedmým rokem mohou milovníci psů a koček přinést dárky v rámci sbírky Šťastné a chlupaté. Program a veškeré informace jsou uvedeny na webových stránkách a na Facebooku a Instagramu.