Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sváteční večer v Redutě zpestří narozeninový koncert Jaroslava Hutky a Moravské filharmonie Olomouc

Kultura

15.11.2022

Autor: red

Český rozhlas Olomouc pořádá symbolicky dne 17. listopadu 2022 sváteční koncert u příležitosti 75. narozenin Jaroslava Hutky, kterého podpoří kytarista Pavel Marcel a speciálně doprovodí Moravská filharmonie Olomouc.

Jaroslav Hutka

Foto: archiv pořadatele

Legendární folkový hudebník, skladatel a písničkář, autor slavného protestsongu Havlíčku, Havle či zlidovělé skladby Náměšť, olomoucký rodák Jaroslav Hutka slaví v letošním roce 75. narozeniny. Při této příležitosti vystoupí spolu s olomouckými filharmoniky v sále Reduta a v živém vysílání Českého rozhlasu Olomouc. V orchestrálním aranžmá zazní osmnáct písní, kromě léty prověřených skladeb jako Slunečnice nebo Hádala se duše s tělem nebudou pominuty ani písničky z nového milénia.

Za dirigentský pultík Moravské filharmonie Olomouc se postaví Jan Kučera, který rozepsal partitury pro 33 hudebníků, což bude v den 33. výročí sametové revoluce až nečekaně symbolické. Jaroslava Hutku na pódiu ještě podpoří kytarista Pavel Marcel, který hrál mimo jiné na posledním albu Michala Prokopa a je i pevnou součástí jeho doprovodné skupiny.

Akce se uskuteční ve čtvrtek 17. listopadu 2022 od 19 hodin v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc. Vstupenky je možné zakoupit na recepci Českého rozhlasu Olomouc, a to za 75 Kč.

Současně ve stejný den pořádá Český rozhlas Olomouc svůj letos poslední Den otevřených dveří nové budovy v Pavelčákově ulici. "Prohlídky s průvodci budou organizovány v půlhodinových intervalech, začínají v 10 hodin a poslední se uskuteční v 16:30. Rezervace budou možné na místě a od pondělí 14. listopadu 2022 také na webu Českého rozhlasu Olomouc," doplnila Irena Svobodová z Českého rozhlasu Olomouc.