Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šternberk slaví první ligové vítězství

Sport

10.11.2019

Desátým kolem vstoupila dlouhodobá část extraligy volejbalistek do fáze odvet. Univerzita Palackého Olomouc se představila na palubovce pražského Olympu a na další výhru se pořádně nadřela, když zvítězila až ve zkrácené hře 3:2. Šternberk si doma připsal vůbec první výhru v tomto ligovém ročníku a hned za tři body. V sokolském derby zdolal Frýdek-Místek 3:0.

Ve Vršovicích v hale Olympu do utkání lépe vstoupily hostující hráčky (2:5), ale Olymp zlepšil servis a nejenže srovnal, ale dostal se i do dvoubodového vedení (11:9, 16:14). Vše spělo do dramatické koncovky, domácí tým si pomáhal servisem a dostal se do vedení 24:22. Univerzita ale uhrála tři body za sebou a setbol byl na její straně. Po dvou dalších výměnách však získal první dějství Olymp poměrem 27:25.

Do druhé části nastoupily důrazně před chvílí neúspěšné vysokoškolačky a rychle vedly 6:1 a 8:2. Domácí hráčky opět přitlačily na servisu a podařilo se jim stáhnout na 8:10. Poté Olymp přece jen vyrobil několik nevynucených chyb, které hosté tvrdě trestali, navíc začali převyšovat Pražanky v obraně na síti a zvítězili snadno 25:17.

Třetí set byl podobný jako druhý; Univerzitu Palackého táhla hlavně Orvošová, Olymp bojoval, ale na každý bod se moc nadřel a sám se srážel zbytečnými chybami. Hanačky postupně navyšovaly svůj náskok (9:15) a strojovou hrou se dobraly k témuž úspěšnému výsledku jako v předchozí sadě.

Olymp ovšem zmobilizoval všechny své síly a vstoupil do čtvrtého setu famózně (6:1). Náhle se mu vše dařilo a i doposud neomylný obhájce titulu rázem dělal chyby. Za stavu 19:11 to vypadalo na jasný průběh setu pro Pražanky. Univerzita však tvrdě dotahovala, Olymp znervózněl, ale od stavu 20:17 přece jen zabral a po výsledku 25:19 dotáhl utkání do tiebreaku.

V něm domácí výběr dobře začal a vedl 3:0. Potom předvedla zázračný zákrok v poli hostující kapitánka Dudová a dostala Olomouc do hry. Hosté získali zpět sebevědomí a drtili Olymp tvrdým servisem a nekompromisním blokem. Po velkém obratu tak získali rozhodující pátý set a s ním i dva body.

„Opět jsme odehráli těžký zápas. Olymp hrál v prvním setu velmi odvážně na útoku, hlavně Denysovovou jsme téměř neubránili. V další fázi její výkon kolísal, což nám hodně pomohlo. Byl to pro diváky výborný zápas se šťastným koncem pro nás,“ oddechl si olomoucký kouč Petr Zapletal.

„Blahopřeji hostům k vítězství, přestože jsme hráli dobře, vyhráli zaslouženě. V prvním setu jsme hráli odvážně a agresivně. Povedla se nám uhrát těžká koncovka prvního setu, ale ve druhém a třetím jsme byli horším týmem. Byli jsme dobře připraveni, ale hlavní rozdíl byl v univerzálních hráčkách. Vyrovnaný zápas, divákům se líbil a potvrzuje se to, že liga je velice vyrovnaná,“ konstatoval trenér Pražanek Stanislav Mtáč.

Ve středu 13. listopadu se vysokoškolačky poprvé v této sezoně zapojí do nového ročníku Českého poháru. V jeho čtvrtfinále, kam byly jako obhájkyně titulu nasazeny přímo, je čeká od 17 hodin tým Sokola Šternberk.

PVK Olymp Praha2:3VK UP Olomouc
(25, -17, -17, 19, -9)
Rozhodčí:Grabovský, Marschner
Čas:118
Diváků:210
Sestava PVK Olymp Praha:Ovečková, Denysovová, Purchartová, Kalhousová, Komárková, Šimáňová
Libero:Pešková
Střídání:Fomenková, Černá, Jakuškinová
Sestava VK UP Olomouc:Hodanová, Trnková, Orvošová, Kazačenková, Stružková, Dudová
Libero:Stavinohová
Střídání:Handleyová, Burbeljuková, Ambrožová

Samotný začátek duelu v hale Ecce Homo sice patřil Frýdku (1:4, 3:6), ale Šternberanky vzápětí při servisu Kneiflové otočily (7:6) a následně při podání Kofie samy odskočily do výraznějšího vedení (11:10, 16:10). To už Hanačky nepustily a úvodní dějství získaly s přehledem 25:17.

Naopak druhá část se dlouho nesla ve znamení náporu hostujícího celku, který několikrát výrazněji vedl (9:14, 13:16), jenže domácí hráčky se pokaždé dotáhly. Šternberk šel před koncovkou poprvé do vedení 18:17, následně prohrával 19:20, ale při servisu posily Meidlové otočil na 24:21 a zvítězil 25:22.

Třetí dějství zpočátku slibovalo rychlé ukončení zápasu (4:1, 10:7). Frýdek-Místek však nejprve při podání Hadáčkové skóre otočil (10:11) a posléze při servisu kapitánky Šnellyové duel zdramatizoval (12:16). Domácí volejbalistky odpověděly rychle sériemi při servisech Schandlové (16:16) a Mazur (20:17) a mířily k triumfu. Ještě jednou bylo v koncovce vyrovnáno (22:22), Šternberk ale závěr zvládl a po výsledku 25:23 a 3:0 slaví první vítězství v probíhajícím ligovém ročníku.

„V prvních dvou setech jsme měli největší problém na přihrávce a chodili jsme kvůli tomu stále do plných. Až ve třetí sadě jsme se dostali zpět do hry, koncovku jsme ale opět ztratili vlastními chybami i vzhledem k výborné hře soupeře“ uznal frýdecký kormidelník Jaroslav Vlk.

„Konečně máme první výhru, navíc za tři body, už jsme to opravdu potřebovali. Chci pochválit za celý tým za předvedený výkon, i když ve třetím setu už to bylo hodně na vážkách,“ radoval se šéf domácí lavičky Jan Drešl.

Ve středu 13. listopadu se Šternberanky představí v olomoucké hale Univerzity Palackého v úvodním utkání čtvrtfinále Českého poháru. Zápas s obhájkyněmi titulu začne v 17 hodin. (red)

TJ Sokol Šternberk3:0TJ Sokol Frýdek-Místek
(17, 22, 23)
Rozhodčí:Dušek, Poláček
Čas:72
Diváků:140
Sestava TJ Sokol Šternberk:Meidlová, Kofieová, Šmídová, Schandlová, Kneiflová, Mazurová
Libero:Zilbermanová
Střídání:Gogová, Karabinovičová
Sestava TJ Sokol Frýdek-Místek:Uhrová, Pluhařová, Hadáčová, Šnellyová, Borovcová, Jurčíková
Libero:Teperová
Střídání:Radivojevičová, Vašínová, Tkáčová
Reklama

Oáza kabelek

Katalog firem » Obchod » Kožená galanterie, kabelky

Oázakabelek, tj. e-shop s širokou paletou módních kabelek mnoha značek - francouzské kabelky David Jones Paris, slovenské elegantní kabelky Grosso, české oblíbené crossbody kabelky Dara bags, z...