Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Start ligy se blíží, Sigma představila dresy

Sport

21.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Slavnostní představení dresů a tisková konference ve Funparku Šantovka, to byl program prvoligové Sigmy Olomouc ve středu večer. Klub z Hané povede v novém soutěžním ročníku trenér Václav Jílek, který z pódia fanouškům slíbil atraktivní, dynamický fotbal, co by měl přinášet také bodové zisky.

"Je nesmysl, abych hovořil o nějakém konkrétním umístění, když jsme u týmu nějaké čtyři týdny. Snažili jsme se nastavit nějaké procesy v práci s týmem, což by mělo přinášet efekt. Věřím, že se budeme posouvat dál," řekl kouč Sigmy Václav Jílek. Hanáci jdou do nové sezony posílení o dva útočníky, jsou to David Vaněček a Antonín Růsek. „Jsem rád, že se jejich příchody podařilo realizovat, byla to priorita,“ podotkl.

Posilou je také stoper Václav Jemelka, který se vrátil zpět z hostování v belgické Lovani. Na začátku přípravy byl zraněný, už ale trénuje bez omezení, ovšem připraven na sobotní duel proti Spartě ještě nejspíš nebude Stejně tak záložník Pablo González, který rovněž kompletní přípravu vzhledem ke zdravotnímu stavu odtrénovat nemohl.

Sigma jde do sezony s novou brankářskou jedničkou. Aleš Mandous totiž přestoupil do Slavie Praha. "Jsem rád, že klub už dříve přivedl Matúše Macíka a teď i Honzu Stejskala, který doplní sestavu gólmanů. Jako jednička začne Macík," řekl Jílek.

Hanáci nastoupili v přípravě k sedmi zápasům. Nejprve se chystali v domácích podmínkách. Úvodní čtyři utkání odehráli ve Slatinicích, všechna vyhráli. Následovalo soustředění v polské Opalenici. Zde Sigmáci zaznamenali bilanci jedné prohry a dvou remíz. Porážku 1:2 utrpěli s dánským vicemistrem FC Midtjylland, obě remízová utkání sehráli s polskými celky Zaglebie Lubin a Arka Gdynia, bylo to shodně 1:1.

Fotbalisté Sigmy nastříleli během přípravy 12 branek, nejlepším střelcem byl třígólový Kryštof Daněk.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

331 DANCE STUDIO OLOMOUC

Katalog firem » Sport » Tanec, taneční školy

Výuka tanečních stylů souhrnně označovaných jako Street Dance (Hip Hop, House Dance, MTV Dance, Dancehall, atd.) a Contemporary Dance (moderní tanec, jazz, balet, atd.). Taneční kroužky pro dět...