Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Štafeta na vozíku proběhne 19. června. Láká na spoustu zábavy a zapojit se do ní můžete i vy

Zprávy z regionu

5.6.2020

Autor: red

Spolek Trend vozíčkářů má pro všechny své příznivce skvělou zprávu. Osmý ročník Olomoucké štafety na vozíku se přeci jen uskuteční! Těšit se na ni můžete v pátek 19. června v Rudolfově aleji a letošní ročník bude speciální tím, že se zaměří na rodiny s dětmi.

Podívejte se, jak probíhal loňský ročník Štafety na vozíku...

"Byli jsme zvyklí Štafetu pořádat společně s RunCzechem, pořadatelem 1/2 Maratonu, ale ten byl bohužel přesunut na srpen a stále se neví, zda skutečně proběhne. Rozhodli jsme se akci nakonec uspořádat v červnu a na vlastní pěst," uvedl ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka. "Štafeta byla vždycky spojená s létem, začínajícími prázdninami, radostí a elánem. A pokud bychom ji měli uspořádat na konci prázdnin, kdy dětem začnou perné školní dny, moc by jim toho elánu a potěšení nezůstalo," uzavřel.

Půjde nejen o skvělé sportovní vyžití, ale Štafeta nabídne také zajímavý doprovodný program. Menší diváky zajisté zaujmou známí filmoví superhrdinové, vystoupí finalista SuperStar 2013 Martin Šafařík a jeho kolega z letošního ročníku, mladá vycházející hvězda Mikuláš Hrbáček. Svým sytým a silným hlasem diváky potěší charismatický zpěvák Salih Hadziabdic, připraveny jsou i ukázky tanců pod vedením Lenky Fasnerové z Centra pohybu nebo šermířská aréna pro děti a dospělé od spolku Non Sancti. Památeční foto si pak mohou návštěvníci pořídit ve stylovém fotokoutku. Celým dnem návštěvníky provede olomoucký spisovatel Jaroslav Irovský.

Štafeta na vozíku bude letos opět dvanáctihodinová a bude probíhat v Rudolfově aleji ve Smetanových sadech od 10:00 do 22:00 hodin. Podstatou této již kultovní olomoucké události je spojovat svět handicapovaných spoluobčanů s těmi zdravými a přiblížit veřejnosti, jak těžký je pohyb na vozíku. Častokrát po absolvování 250 metrů dlouhé trati většina z účastníků nešetří slovy obdivu, chvály a respektu vůči všem vozíčkářům. "Je to skutečně fuška." "Bolí mě ruce a cítím se jako bych složil deset pytlů brambor." "Ten stroj zanáší doprava, je těžké ho ukočírovat," zaznělo například z úst jezdců v minulých letech. Po absolvování trati je pro všechny připraven malý suvenýr a překvapení.

Pokud si chcete vyzkoušet jízdu na vozíku i Vy, máte jedinečnou příležitost. Sami uvidíte, že si s olomouckými vozíčkáři můžete užít spoustu zábavy a smysluplně využít část dne. Registrace je také možné provádět pod tímto odkazem →

Reklama

Mr. Poke - Olomouc

Katalog firem » Restaurace, stravování » Rozvoz jídel

I ve fastfoodu můžete jíst zdravě. Sushi Burrito? Poké Bowl? Salát? Náš sortiment postupně rozšiřujeme, abychom uspokojili všechny milovníky zdravých, chutných a čerstvých jídel.