Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Spolek IMPRA zahajuje hostování v Telegraphu představením bez scénáře a pod širým nebem

Kultura

11.7.2021

Autor: red

Hanny, Ondra, Nero. Dříve obyčejní kluci, študáci, nyní tváří v tvář novému vývojovému stupni "muž". Jak se to promítne do jejich spontánní divadelní tvorby? Přijměte pozvání na divadlo bez scénáře, absolutní žánrově nespoutanou improvizaci, která se odehraje už dnes večer v 19 hodin pod širým nebem v atriu kulturního centra Telegraph.

IMPRA

Foto: archiv pořadatele

Spolek IMPRA, který působí na poli herecké improvizace od roku 2015 a obdržel za svou činnost také tři Studentské Thálie, zahajuje své hostování v kulturním centru Telegraph v Olomouci představením s názvem Tajemství mužského přechodu. Nejde však o klasické představení, na jaká jsme zvyklí z kamenných divadel. Herci Ondřej Král, Hanny Firla a hudebník Nero Scartch vytváří svá představení přímo na jevišti. Vše vzniká až v momentu vstupu na scénu, kam vstupují koncentrovaní a napojení jeden na druhého. A diváky tento princip očividně baví – IMPRA již odehrála přes 150 představení po celé republice.

"S kluky z IMPRY spolupracujeme již od podzimu minulého roku," říká dramaturg kulturního programu v Telegraphu Jakub Kraus. "Plánovali jsme představení herecké improvizace a také pravidelné herecké kurzy. Vše nám ovšem překazila pandemie covid-19, museli přejít, jako spoustu dalších institucí, do virtuálního prostoru. I tam jsme ale spolupracovali. Vytvořili jsme pět živých streamů – dramatická čtení, ale také improvizační představení, kde mohli diváci hlasovat prostřednictvím živé ankety o dalším průběhu. Dost jsme se u toho nasmáli a zároveň si navzájem pomohli," pokračuje.

Na představení bez scénáře se tedy můžete v prostorách Telegraphu těšit i nadále. Pořadatelé zároveň upozorňují, že dnešní divadelní představení není pouze pro muže. Naopak existuje šance, že může při účasti mužů i žen přispět k jejich vzájemnému porozumění. Nebo taky ne...

IMPRA

IMPRA – jediný divadelní projekt svého druhu na české divadelní scéně. Hanny Firla, Ondřej Král & Nero. Divadelní představení bez přípravy. Za pět let své existence jsme odehráli více než 150 představení. Snažíme se neustále posouvat své hranice, a proto naše představení nikdy nemá pevný záchytný bod. Vše, včetně hudebního doprovodu, vzniká až přímo na jevišti, kam se snažíme jít s co nejčistším stavem své jednoty těla a duše. Žánr i jakákoliv dílčí část představení tedy zůstává až do poslední chvíle tajemstvím. Své myšlenky přístupu k tvorbě shrnujeme v manifestu Imprassionismu.

Více na www.hereckaimprovizace.cz 

Reklama

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Dětské organizace

Unikátní expozice o přírodě Litovelského Pomoraví pod širým nebem. V rozlehlém 15 ha parku můžete objevit malebná zákoutí, netradiční herní prvky a odpočinková posezení. Areál je mís...