Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Společnosti Hilti a BP STAVBY Morava podpořily žáky. Darovaly jim nářadí za tři čtvrtě milionu

Zprávy z regionu

15.3.2023

Autor: roc

Spojení firem se školou, které dává smysl a současně je odpovědné a cirkulární. Přesně tak lze vystihnout proběhnuvší spolupráci. Na jedné straně firmy – Hilti, patřící mezi světově nejinovativnější společnosti v segmentu produktů pro stavebnictví a BP STAVBY Morava jakožto významná stavební společnost se sídlem v Olomouci. Na straně druhé škola a její žáci. Dar použité drobné mechanizace (aku vrtací a bourací kladiva, aku šroubováky, pily, brusky, vysavače a další) v pořizovací hodnotě bezmála třičtvrtě milionu pro Střední školu technickou a obchodní, Kosinova v Olomouci přispěje k rozvoji technických dovedností žáků i jejich přípravě na budoucí povolání. Jednotlivé aktéry propojila Okresní hospodářská komora Olomouc, která tak naplňuje své poslání.

Společnost BP STAVBY Morava má v nájmu drobnou mechanizaci Hilti a aktuálně přechází celým portfoliem na aku nářadí. Dříve použitá drobná mechanizace prošla kompletním servisem a má před sebou ještě dlouhou životnost. Právě proto vznikla myšlenka daru pro střední školu. S mechanizací budou pracovat žáci střední školy v rámci odborného výcviku.

„Spolupráce s firmami je pro nás důležitá, pokud to vyústí v takovýto dar, je to pro nás přínosné. Jsme rádi, že žáci mohou pracovat s moderní mechanizací. To je velmi důležité pro přípravu budoucích pracovníků a odborníků, kterých je nedostatek,“ dodal Petr Konečný, ředitel školy. 

Tento projekt darování strojů do školy je součástí iniciativy firem, které se snaží podpořit technické vzdělávání studentů. „Jsme rádi, že můžeme pomoci střední škole a studentům, kteří budou mít přístup k našim moderním strojům a technologiím,“ říká Vítek Vyhnal, zástupce společnosti Hilti. 

Celou akci zaštítila Okresní hospodářská komora, která pomohla s touto myšlenkou, propojila jednotlivé aktéry a nasměrovala dar na konkrétní školu. Komora tak navazuje na své aktivity v oblasti dlouholeté podpory polytechnického vzdělávání a přípravy žáků do praxe. 

roc

Reklama

Zahradní centrum Florcenter

Katalog firem » Obchod » Zahradnictví a zemědělská technika, potřeby

Florcenter s.r.o. patří mezi největší pěstitele skleníkových kultur v ČR. Ve sklenících o výměře 2,74 ha pěstuje především široký sortiment balkonových a záhonových květin, hrnkové...