Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Souboj fotbalistů Teplic a Olomouce skončil bezbrankovou remízou

Sport

11.11.2018

Autor: ČTK

Sigma nastoupila v 15. kole první ligy na hřišti Teplic, se kterými remizovala 0:0. Olomouc tak natáhla sérii bez porážky na pět zápasů, ale v tabulce je na dvanáctém místě.

Foto: Jan Procházka

První poločas na poloprázdných Stínadlech patřil Sigmě, která si vypracovala několik slibných šancí, ale bohužel se jí nedařilo v koncovce. Už v deváté minutě netrefil Plšek v dobré pozici branku a z následného rychlého brejku si našel Žitný rozběhnutého Horu, jeho střelu ale zablokoval stoper Jemelka. Ve 23. minutě musel po Vondráškově nepříjemné hlavičce zasahovat brankář Buchta, pak už opět šance počítala pouze Sigma. Po půlhodině hry Dvořák po rohovém kopu netrefil bránu a neuspěl ani vzápětí, kdy střílel těsně vedle pravé tyče. Ve 40. minutě se olomoučtí dožadovali pokutového kopu za to, že Jeřábek zblokoval střelu Nešpora rukou, rozhodčí ale penaltu nenařídil.

Teplický trenér Hejkal po přestávce sáhl hned ke dvěma změnám - místo Žitného s Trubačem poslal na trávník Lutse s Kučerou, jehož příchod hru domácích výrazně oživil. Už v 50. minutě po jeho přihrávce nepřesně střílel Hora, vzápětí našel centrem Lutse, jehož nepovedenou střelu z úhlu se ještě pokoušel tečovat Vaněček. V 56. minutě byl Kučera i u největší šance zápasu. Na levé straně obešel obránce a po jeho centru Horova hlavička mířila do brány, jenže z čáry ji do břevna patičkou vykopnul Jemelka a Vondráškova dorážka už šla mimo. Tepličtí byli i nadále aktivnější a po Horově přízemním centru střílel Vaněček z voleje nad. Sigma se dostala do šance až v 73. minutě, kdy Zahradníčkova technická střela skončila těsně vedle. V 88. minutě našel Texl centrem ve vápně Teplic zcela volného Plška, ale olomoucký útočník hlavičku nedokázal umístit a brankář Diviš bez problémů míč chytil. V nastavení stejně dopadl i domácí Vaněček.

Václav Jílek po utkání uvedl: "Viděli jsme standardní ligové české utkání, bylo v něm hodně bojovnosti, nasazení a na můj vkus málo fotbalu. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme zklamali v produktivitě, protože jsme měli čtyři, pět šancí, ze kterých musíme dát aspoň jeden gól. Do druhého poločasu soupeř dobře zareagoval a dvě střídání mu pomohla. Zatlačili nás, měli dvě šance a nás zachránilo břevno. Potom jsme přešli ze tří obránců na čtyři, hra se vyrovnala a nakonec asi zasloužená remíza."

FK Teplice - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Dubravský - Hájek, Horák. ŽK: Ljevakovič - Houska, Vepřek.
Diváci: 2535

Teplice: Diviš - Hyčka, Čmovš, Jeřábek, Vondrášek - Hora, Král, Ljevakovič (84. Jindráček), Žitný (46. Kučera) - Trubač (46. Luts), Vaněček. Trenér: Hejkal.
Olomouc: Buchta - Sladký, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (87. Lalkovič), Houska, Kalvach, Dvořák (63. Texl), Falta - Nešpor (90.+2 Yunis), Plšek. Trenér: Jílek.