Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slavnost vína nabídla ty nej vinaře a skvělý program

Zprávy z regionu

10.11.2018

red

V NH Collection Olomouc Congress se v pátek 9. listopadu konal již čtvrtý ročník společenské události Slavnost vína, která potvrdila svou prestiž. Sedmadvacet nejlepších moravských vinařů, výtečná gastronomie a skvělý doprovodný program - takový byl letošní ročník.

Foto: Archiv pořadatele

Návštěvníky celým večerem prováděla temperamentní herečka a moderátorka Bára Štěpánová. Kromě ní jste na pódiu mohli vidět a hlavně slyšet Petra Bendeho. Po boku měl svůj BAND a nechyběla ani Cimbálová muzika Gromba, která program obohatila o lidovou složku. Na parketu jste se ale také vlnili v rytmu domácích i zahraničních megahitů v podání brněnské kapely Kanci paní Nadlesní. Atmosféru dále rozproudila zpěvačka Olga Lounová a o afterparty se postarali DJs Radia Haná. "Na tuhle akci jsme se moc těšili. S manželkou víno milujeme a tady doslova teče proudem. Do toho to skvělé jídlo a nabitý program. Člověku tu nic nechybí," rozplýval se se sklenkou vína v ruce návštěvník Petr.

Foto: Archiv pořadatele

Hosté mohli nejen ochutnávat a vychutnávat, ale také hodnotit – i letos se totiž hlasovalo o nejoblíbenější vinařství Slavnosti vína. A svým hlasem návštěvníci nejvíce podpořili Rodinné vinařství Kadrnka. Ocenění si na pódiu převzal samotný Jindřich Kadrnka. Certifikát Nej vinař Slavnosti vína přijal z rukou zakladatele společnosti LEKSYS Tomáše Lekla.

Letošní ročník ovšem nebyl pouze o prezentaci prestižních moravských vinařů, bohatém rautu s regionálními produkty a nabitém doprovodném programu. "Na pomoc dvouletému Lukáškovi z Haňovic, kterému byla diagnostikována akutní lymfoblastická leukémie, se vydražila grafika Kristiana Kodeta, a to za krásných osmnáct tisíc korun," řekl ředitel Radia Haná David Foretník. "Děkujeme všem, kdo se dražby zúčastnil a chtěl pomoci tam, kde je potřeba. Zároveň bych chtěl poděkovat všem, kdo přišli. Jsem si jistý, že jste si to s námi užili a už teď můžu slíbit, že tento čtvrtý ročník Slavnosti vína rozhodně nebyl poslední," doplnil za spolupořadatele ředitel agentury Forsberg Marek Berger.

Foto i video z akce již brzy na www.slavnostvina.cz a www.facebook.com/slavnostvina.