Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Skvělé! Basketbal Olomouc vstoupil do sezony na vítězné vlně

Sport

8.10.2018

Autor: Tým Basketbal Olomouc

Basketbal Olomouc zažívá jeden z nejlepších vstupů do sezony. Tým hraje první ligu v basketbale mužů již 6. sezonu a jen v roce 2016 se podařilo první tři utkání v řadě vyhrát. Letos je to o to cennější, že jde o dvě vítězství z venkovních zápasů a jedno z domácího prostředí.

Foto: Monika Czabeová

Svěřenci Michala Pekárka a v letošní sezoně nově také hrajícího trenéra Eugenia Scripcaru odehráli první utkání nejprve na palubovce celku Snakes Ostrava. Až na krátkou část v první čtvrtině drželi hráči celý zápas náskok a v závěru jej navýšili na konečný rozdíl dvaceti tří bodů – 59:82. "S výkonem v Ostravě jsem byl spokojen, dobře jsme bránili. Na to, že to byl první zápas a hráči byli trošku nervózní, jsme odehráli to, co jsme chtěli," zhodnotil vstup do
sezony kouč Michal Pekárek.  

Druhé utkání mělo zcela jiný vývoj a scénář. Tradičně silná Opava si v první půli držela mírný náskok. Oproti výkonu v Ostravě byla patrná slabší obrana, o čemž svědčí přes padesát nastřílených bodů u obou celků jen za první poločas. Radostnější nakonec byli opět hráči Olomouce, kteří předvedli kolektivní výkon a lze vypíchnout i zajímavé individuální statistiky jako například 35 bodů Marka Sehnala, 13 doskoků Eugenia Scripcaru, 11 asistencí Vojtěcha Jančíka a celkově přes 70% úspěšnost střelby za dva body. "V Opavě jsme se dlouho trápili, nedokázali jsme zastavovat rychlý protiútok soupeře. Museli jsme změnit taktiku a nakonec se nám to vyplatilo," okomentoval druhé kolo Pekárek.

V neděli se střetly dva celky s bilancí dvou výher. Poprvé v letošní sezoně se představili hráči Basketbalu Olomouc na domácí palubovce a přivítali hráče celku SKB Zlín. Po první čtvrtině svítilo na tabuli skóre 17:30 pro soupeře a s domácími to nevypadalo dobře. Po půlce byl náskok hostů již jen 6 bodů a následně se i obraz hry vizuálně otáčel. Domácím se začala více dařit střelba i obrana. Ještě v 35. minutě hosté sice vedli poměrem 68:74, během minuty a půl již ale domácí obrátili šňůrou košů na 76:74 a díky skvělému závěru a bojovnosti zaslouženě vyhráli 85:79. 

"Určitě jsme za tři vítězství rádi, ale zůstáváme nohama na zemi. Nepřeceňuji ty výhry. Současně ale děkuji hráčům za dodržování taktiky a vítězství nad kvalitním Zlínem mě těší. Nyní nás čeká derby s Prostějovem. Nečeká nás nic lehkého. V Prostějově je hodně šikovných kluků, hrají pěkný basketbal. Musíme se na to velmi dobře připravit," uzavřel Pekárek. 

Utkání v Prostějově se odehraje 14. října od 18:00, další domácí utkání pak v Čajkaréně 19. října v tradičním čase od 19:00. 

Tým Basketbal Olomouc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip