Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Skvělá zpráva pro novopečené maminky. Porodní asistentky FN Olomouc jim mohou poradit i doma, po opuštění porodnice

Zprávy z regionu

25.1.2022

Autor: red

Další atraktivní a potřebnou službu nabízí maminkám Porodnicko-gynekologická klinika Fakultní nemocnice Olomouc. V prvních, nejnáročnějších dnech a týdnech po narození miminka si mohou vyžádat návštěvu zkušené porodní asistentky v domácím prostředí.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Šestinedělí bývá pro maminky extrémně náročné, zvlášť pro prvorodičky. Náročný je samozřejmě samotný porod, ale první týdny s miminkem jsou nejtěžší, a to jak fyzicky, tak psychicky. V porodnici ještě maminkám se vším pomůžeme, snažíme se je poučit o základních věcech a jsme jim k dispozici. Ve chvíli, kdy se dostanou domů, jsou už na všechno samy. Není pro ně úplně jednoduché se s novou situací, novými povinnostmi a potřebami miminka vyrovnat," upozorňuje staniční sestra Oddělení šestinedělí Porodnicko-gynekologické kliniky FN Olomouc Radka Vrbová.

Několik let proto vedení největší porodnice v Olomouckém kraji usilovalo o rozšíření služeb o nabídku návštěvy porodní asistentky v domácím prostředí. "Tato služba není v českých a moravských nemocnicích úplně běžná a my máme radost, že se to podařilo. Návštěva porodní asistentky zahrnuje kontrolu porodního poranění, laktační poradenství, péči o novorozence a také může být zdrojem psychické podpory v šestinedělí," dodává vrchní sestra Porodnicko-gynekologické kliniky Vladislava Marciánová.

Služba není hrazená ze zdravotního pojištění, cena za návštěvu je 750 Kč. V případě zájmu mohou maminky kontaktovat staniční sestru Oddělení šestinedělí Radku Vrbovou – radka.vrbova@fnol.cz, 588 445 166.

Reklama

ULTIMATE FITNESS s.r.o.

Katalog firem » Sport » Fitcentra

OSOBNÍ TRÉNINKY Když chceš podporu. Na osobním tréninku se naučíš techniku všech cviků a zabráníš tak zbytečným zraněním a plýtvání energií bez výsledku. SKUPINOVÉ TRÉNINK...