Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kvalita a poctivost pod jednou střechou. Vítejte ve Sklizenu!

Tipy a názory

1.10.2018

Zuzana Doleželová

Už dobrých pár let nás zajímá, co jíme. Řešíme kvalitu, složení, způsob zpracování i původ potravin. Je to trendy, ale také zatraceně dobře. Olomoucké Sklizeno funguje pět let a právě na kvalitě a poctivosti si zakládá. I to je důvodem, proč si našlo spoustu věrných a spokojených zákazníků. Ale rozhodně neusnulo na vavřínech, majitel Jiří Selucký má spoustu nápadů a plánů a zákazníci se tak mohou těšit na zajímavé novinky...

SKLIZENO FOODIE MARKET

8. května 523/3
olomouc@sklizeno.cz

Facebook
www.sklizeno.cz

"Začátky nebyly vůbec jednoduché. Tehdy jsme neměli podporu z centrálního zásobování, mně bylo 22 let a teprve jsem se učil, jak dělat byznys co nejlépe," vzpomíná s úsměvem majitel olomoucké pobočky Sklizena Jiří Selucký. "Za rok za dva se vše postupně zlepšilo, stabilizoval se personál, chodilo více a více lidí, dostali jsme se do povědomí našich zákazníků. Hodně zafungovaly ochutnávky. Lidi tak pochopili, že u nás je kvalita a poctivost výrobků opravdu vysoká, na tom si Sklizeno, které v České republice funguje už sedm let, velmi zakládá," doplňuje Selucký. Sortiment je na všech pobočkách sjednocován. Na centrále se přímo vybírá zboží, které se bude v síti provozoven prodávat. "To podléhá kodexu, který najdete na našich stránkách. Každý tak ví, že třeba toto konkrétní éčko u nás nenajde. A my jsme z centrály kontrolováni, čímž je kvalita výrobků zaručena," prozrazuje majitel. 

Součástí nabídky je také kvalitní a chutná zelenina či ovoce. Podle majitele je otázkou blízké budoucnosti, kdy tu pořídíte tento sortiment ve stoprocentní bio kvalitě.

Foto: Jan Procházka

Ve Sklizenu najdou zákazníci zdravou výživu, kvalitní vyzrálé hovězí maso, kuřata z farmy, poctivé uzeniny, pečivo, zeleninu, výborné holandské sýry a farmářské mléčné výrobky. Zkrátka uděláte celý nákup pod jednou střechou a navíc víte, že jste pořídili kvalitní a poctivé výrobky. "Trend zdravého životního stylu a wellness byznysu roste a lidé jej vyhledávají. Říct 'byl jsem ve Sklizenu' dnes vypadá stejně dobře jako říct 'byl jsem ve fitku'. Už je to prostě značka, už to něco znamená," vypráví nadšeně majitel. 

Dobré sýry i lahodné paštičky. Pokud si potrpíte i na takovéto delikatesy, budete se ve Sklizenu cítit jako v ráji...

Foto: Jan Procházka

Ve Sklizenu rozhodně nezahálí a neustále vylepšují nabídku tak, aby byli zákazníci maximálně spokojení. Momentálně se soustředí na tzv. fresh sortiment. "Chceme rozšířit nabídku čerstvých salátů, snacků, sendvičů, plněných croissantů, které si sami vyrábíme a které si lidé mohou odnést s sebou třeba do školy nebo do kanceláře a dát si je na rychlý oběd nebo svačinu a přitom mít dobrý pocit, že zkonzumovali jenom ty nejkvalitnější suroviny. Rovněž tu zákazníci najdou dezertní lednici se zákusky a věřím, že je zaujmou také sladké či slané muffiny," nastiňuje Jiří Selucký.

Zákusky od Alis Delis, slané i sladké muffiny od Muffiny Brno, nebo čerstvé saláty, plněné croissanty, sendviče a snacky - i taková je nabídka Sklizena. Nově tu totiž najdete dezertní lednici, která ukrývá hotové poklady. Ochutnali jsme a doporučujeme. ;)

Foto: Jan Procházka

Jiří Selucký s úsměvem připouští, že v souvislosti s rostoucím zájmem o kvalitní potraviny se rozšiřuje také klientela. Zpočátku bylo Sklizeno vyhledávaným cílem studentů nebo maminek s malými dětmi, které chtěly dopřát svým potomkům to nejlepší, brzy si našlo spokojené zákazníky mezi všemi generacemi. "Lidé jednoduše chtějí žít zdravě, touží po kvalitě," říká spokojeně majitel.

Velmi oblíbené jsou u zákazníků směsi Mixit nebo müsli produkty.

Foto: Jan Procházka

Kvalitní medy, lahodné sirupy, čokolády nebo ovesné kaše. I to ukrývají regály ve Sklizenu...

Foto: Jan Procházka

"Mým cílem je, že se budu moci plně soustředit na to, co a jak by se to dalo zlepšit. Nesmírně důležitý je pro mě osobně servis pro zákazníky a považuji za nezbytné, aby to naši zaměstnanci měli nastavené stejně jako já. Aby brali svou práci jako poselství. Naši zákazníci mají často i zdravotní problém, jsou mezi nimi bezlepkáři, alergici, a když my jim můžeme nabídnout to, co potřebují, k tomu přidáme úsměv, milé zacházení (a budeme to tak skutečně myslet), lidé budou šťastní odcházet a veselí zase přicházet, protože se sem budou zkrátka rádi vracet," shrnuje základní filozofii Jiří Selucký.

Kvalitní maso je něco, čím je Sklizeno vyhlášené široko daleko. Je libo vyzrálé hovězí, nebo třeba kuře z farmy?

Foto: Jan Procházka

A jaké jsou plány do budoucna? "Momentálně je pro nás prioritou rozjet naplno freshe. Koupíte zde sendvič nebo snack z dobrých surovin - pochopitelně je pořídíte už v mnoha dobrých kavárnách, ale u nás to máte take away. Vezmete jej, jdete, nemusíte nic řešit. Sem se chceme posunovat. A chtěli bychom rozjet ovoce a zeleninu v bio kvalitě, je potřeba jen dořešit logistiku," prozrazuje Jiří Selucký, zatímco prodává zákaznici čerstvě nakrájenou uzeninu. "To víte, občas mě potkáte i za pultem. Když je potřeba, práce se rozhodně nebojím. Ale jednou bych si přál, aby vše fungovalo tak, že já budu jen ten vizionář," říká s úsměvem na závěr Jiří Selucký.

Pokud máte rádi dobré jídlo a kvalitní suroviny, určitě si do Sklizena najděte cestu. A jestli patříte mezi pravidelné zákazníky, rozhodně přijďte ochutnat nové dobroty z dezertní lednice. Vážně stojí za to!