Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma už trénuje, i s brankářem Digaňou

Sport

20.6.2022

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zahájili přípravu na nový ligový ročník 2022/23. K mužstvu se připojil nový brankář Tomáš Digaňa z Opavy. V pondělí absolvovali první část testů na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v aplikačním centru Baluo. V úterý odpoledne čeká mužstvo první trénink na hřišti.

Mezi jednotlivými laboratořemi Aplikačního centra BALUO putovali všechny již potvrzené posily – Filip Zorvan, Lukáš Vraštil, Denis Ventúra a Martin Košťál. Připojil se i brankář Tomáš Digaňa, který přichází jako volný hráč z Opavy. „Jsem rád, že jsem v Olomouci. Samozřejmě bych rád chytal. Vím ale, že tady jsou velmi kvalitní brankáři a můžu se od nich hodně učit,“ řekl DIgaňa, který má v české lize odchytáno v dresu Opavy deset zápasů.

Se Sigmou podepsal Tomáš Digaňa smlouvu na dva roky. „Budeme hrát dvě profesionální soutěže, takže je třeba mít minimálně čtyři kvalitní gólmany. V Opavě Tomáš předváděl dobré výkony, navíc v něm vidíme potenciál, aby se i dál zlepšoval,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

S týmem zahájili přípravu i dva navrátilci z hostování obránce Jan Štěrba a útočník Tomáš Zlatohlávek. Delší volno dostali tři reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo. K týmu se připojí později. Fit zatím není útočník David Vaněček, jenž je v rekonvalescenci.

První přípravný zápas čeká na svěřence trenéra Václava Jílka příští středu 29. června, kdy nastoupí ve Slatinicích proti Vyškovu (10.30). Dalšími soupeři budou Prostějov, Žilina, Jihlava, polské Gliwice a zatím tři nejasní soupeři na soustředění v Rakousku, které proběhne od 14. do 23. července.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

NUTREND WORLD a.s.

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Butikový hotel s 24 pokoji, z nichž každý je originál. Výhled na Sv. Kopeček a panorama Olomouce. Součástí hotelu je bar, restaurace a dvoupatrové fitness, do kterého mají hoteloví hosté vst...