Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmu čeká start ligového jara na Slavii

Sport

15.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Netradičně již v půlce ledna začíná jarní část české nejvyšší fotbalové soutěže. V 15. kole FORTUNA:LIGY to nebude mít tým SK Sigma Olomouc jednoduché, hraje totiž v Praze se Slavií, což je klub, který v posledních sezonách tuzemskému fotbalu dominuje. Zápas je na programu v sobotu od 18.30.

„Někteří hráči, kteří s námi nebyli na Maltě, ještě dokončují karanténu. Včera jsme podstoupili testy, takže uvidíme po výsledcích. Něco nachystané máme, ale musíme počkat, až jak dopadnou výsledky. Před odletem na Maltu jsme měli komplikace kvůli nemocným hráčům. Ale na Maltě jsme splnili, co jsme chtěli. Odehráli jsme dva přípravné zápasy, někteří hráči se prezentovali dobrou formou a dali jsme šanci i některým dalším. Co bylo možné, jsme udělali,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal na tiskové konferenci při hodnocené krátké zimní přípravy.

Rovněž pražskému soupeři Sigmy zkomplikovaly chystání na jaro zdravotní potíže, sešívaní dokonce nemohli sehrát ani jeden přípravný duel. „Slavia má široký kádr, všechny jejich posty jsou zdvojené. Je těžké vycházet ze základní sestavy. Ale Slavii známe, prezentuje se rychlým, dynamickým fotbalem, který je hodně běžecký a o presinku. Je to ale především o nás, budeme se snažit hrát odvážněji. Uvidíme, na co to bude stačit. Do těchto zápasů chodíme s tím, že nemáme co ztratit. Do utkání se Slavií nemusíme jít s tím, že jsme pod tlakem. Zapracovali jsme na kondiční stránce, abychom se jim vyrovnali,“ uvedl Látal.

Na Maltě chyběl kapitán Roman Hubník, který se zranil hned při letošním prvním tréninku. Ale podle všeho by měl být na ligový start fit a připraven.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka, na pomezí mu budou asistovat Tomáš Mokrusch a Jakub Hrabovský.

Jak nastoupí?
Slavia Praha: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil – Oscar, Stanciu - Sima, Provod, Olayinka - Kuchta. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, González – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip