Sigma zahájila přípravu, v pátek vyrazí na soustředění - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Sigma zahájila přípravu, v pátek vyrazí na soustředění

Sport

17.6.2024

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zahájili přípravu na novou sezonu pod vedením nového trenéra Tomáše Janotky. Ten se svým mančaftem vyrazí už v pátek na soustředění do Polska, kde jsou na programu první dvě z celkem pěti přípravných utkání.

Dvaačtyřicetiletý kouč ještě před startem přípravy výrazně obměnil realizační tým. Jeho asistenty budou Ivo Gregovský a Michal Vepřek. Trenérem brankářů bude Otakar Novák, který přichází ze Zlína, kondičním koučem je Patrik Kmínek, videoanalytikem Tomáš Černý a vedoucím týmu Vojtěch Smolák. Pozice masérů zastanou Jan Petrik a Radim Machala. Fyzioterapeuty zůstávají Jiří Herbert Procházka a Kateřina Kašná, kustodem je Petr Spurný.

„Tomáš dostal k volbě realizačního týmu volnou ruku a důvěru. Rozhodl se pro spolupracovníky, se kterými si rozumí a kteří fungují podle jeho představ. Podobně to bylo už předtím v béčku nebo u dorostu. Naši spolupráci jsme si v minulosti ověřili a fungovala dobře. Od toho se budeme chtít odrazit i teď,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.

„Bylo pro mě důležité vybrat si do realizačního týmu lidi mě charakterově blízké. Vnímal jsem, že obměnu je potřeba udělat a s ohledem na to jsem je vybíral. Když jsme si tohle s panem Minářem dohodli, tak jsem se nad nabídkou převzít první tým dlouho nerozmýšlel. Věřím, že ta spolupráce bude fungovat,“ řekl Tomáš Janotka.

Oproti minulé sezoně už v mužstvu nefigurují Filip Novák a Jan Fortelný. Na hostování na Slovensko do Komárna jde brankář Jakub Trefil. Dalším hráčem, který má svolení hledat si angažmá, je Denis Ventúra.

Novými tvářemi v kádru jsou útočník Jan Kliment, který přišel z Plzně, a obránce Michal Leibl z Hradce Králové. „Honza Kliment je jiný typ útočníka, než jaké máme v kádru. Dobře mi tam zapadá. Jsem rád, že se ho povedlo přivést,“ uvedl Tomáš Janotka.

Do přípravy zasáhne také řada mladých hráčů, kteří Janotkovi prošli pod rukama v B-týmu. Konkrétně jde třeba o Matěje Mikulenku, Adama Dohnálka, Mikeše Cahela, Matěje Hadaše nebo Filipa Slavíčka. „Kluci určitě šanci dostanou, mohou být velmi dobrým okysličením mančaftu. Svůj potenciál v minulé sezoně ukázali, bude to jenom na nich, jestli se prosadí. Zároveň platí, že první liga je něco jiného než druhá. Nicméně nevidím důvod, proč by se nemohli v áčku chytit,“ poznamenal.

Do týmu by ještě měl přijít také třiadvacetiletý nigerijský útočník Kenneth Ikugar. „Zatím je to stále v řešení. Čekalo se, zda se Zlín udrží v lize a případně uplatní opci. Momentálně je ještě potřeba dotáhnout všechny formality. Vidíme v něm zajímavý potenciál, zejména fyzické parametry, hru zády k bráně. Jestli se prosadí, to bude na něm,“ řekl Minář.

Úvodní kolo nové sezony se bude hrát o víkendu 20. a 21. července. Liga se bude losovat ve středu 20. června.

Plán přípravy SK Sigma Olomouc:
17. června: začátek přípravy
21. – 28. června: soustředění Opalenica (Polsko)
23. června: SK Sigma Olomouc – Pogoň Štětín (17.00, Opalenica, Polsko)
28. června: SK Sigma Olomouc – Jagiellonia (11.00, Opalenica, Polsko)
3. července: SK Sigma Olomouc – Trenčín (17.00, hř. Slatinice)
6. července: SK Sigma Olomouc – Žilina (11.00, hř. Slatinice)
13. července: Cracovia Krakov – SK Sigma Olomouc (Krakov, Polsko)

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Oční praxe MUDr. Jitka Kopecká s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Oční ordinace a centra

Oční ordinace pro dospělé i děti. V ordinaci přijímáme nové pacienty. Prováděná vyšetření, konzultace a rekonstrukční výkony jsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Výkony estetické...