Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma začala na Maltě vítězstvím

Sport

18.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

První zápas na Tipsport Malta Cupu mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. A úspěšně. Na úvod přípravného turnaje porazili dánský BK Aalborg hladce tři nula. Další zápas hrají v pátek proti Spartaku Trnava.

Dánský celek měl výborný začátek zápasu. A Hanákům moc nepůjčoval míč. Zlobili Kusk nebo Fossum. Po půlhodině hry pak Aalborg, který má na Maltě kromě áčka ještě tým dorostu, poprvé v utkání vystřídal hned pět hráčů. No a potom už se začal obraz hry měnit. Dánové se sice pořád snažili hrát to svoje, ale Sigma už to měla přečtené a se střídajícími hráči už rozehrávka Aalborgu nebyla dobrá. Ve 38.minutě toho mále využil González, ale jeho lob brankář Sander chytil. Chvíli poté trefil z přímého kopu Zmrzlý pravou tyčku a odražená míč poslal z první do brány Jemelka. Ve druhé půlce už se hrálo podle olomoucké noty. Rozehrávku Dánu Hanáci bez větších potíží chytali. A dokázali toho využít. Nejen k vytvoření šancí, ale také ke vstřelení branek. V 58. minutě dal na dva nula Greššák. A deset minut před koncem se ještě prosadil Chytil.

"Po zápase v Trenčíně jsme si museli pár věcí vyříkat. Náš výkon tam nebyl dost aktivní a emocionální. Dnes jsem naopak z týmu cítil sílu a výsledek je odměna. Aalborg jsme nepustili do tolika šancí. Dokázali jsme ho eliminovat a sami jsme byli od třicáté minuty nebezpečnější.  Vytvořili jsme si příležitosti a byli jsme efektivní," hodnotil zápas Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – BK Aalborg 3:0 (1:0)

Branky: 41. Jemelka, 58. Greššák, 80. Chytil.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil (78. Navrátil), Breite, Greššák (72. Sedlák), Daněk (46. Zifčák), González (66. Spáčil) – Růsek (66. Chytil). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941