Sigma vyrazila do Polska už bez Ventúry - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Sigma vyrazila do Polska už bez Ventúry

Sport

21.6.2024

Autor: Petr Pelíšek

Sedmadvacet jmen je v nominaci trenéra Tomáše Janotky na polské soustředění fotbalistů SK Sigma Olomouc. Přesněji jde o tři gólmany a čtyřiadvacet hráčů. Několik jmen z těch, co začali přípravu, v kádru chybí. Záložník Denis Ventúra na Hané skončil, přestoupil do zahraničí. A naopak útočník Ebrima Singhateh se ze zahraničí nevrátil včas na zahájení přípravy a Sigma jeho další angažmá nyní řeší.

Slovenský záložník Denis Ventúra za Sigmu odehrál 51 zápasů a dal 4 góly. V klubu skončil, přestoupil do polského druholigového Ruchu Chorzów. Útočník Ebrima Singhateh, který je v Olomouc na hostování ze Slavie Praha, nedorazil na zahájení přípravy a klub se nyní rozhoduje, jak s ním dál naloží.

Několik hráčů, kteří zahájili přípravu s áčkem, se nyní přesunulo do béčka. Jsou to brankář Tomáš Digaňa, obránci Adam Dohnálek, Mikeš Cahel a Vojtěch Křišťál. Doma budou potom v rekonvalescenci pokračovat Antonín Růsek a Michal Leibl, zranění pak nepustilo do akce Filipa Slavíčka.

V Polsku odehraje Sigma dva zápasy. Už v neděli od 17 hodin nastoupí proti Pogoni Štětín. Zápas bude možné sledovat živě na klubovém YouTube kanálu. V pátek 28. června od 11 hodin přijde druhá prověrka proti Jagiellonii Bialystok, což je úřadující polský šampión.

Nominace SK Sigma Olomouc na soustředění:
Brankáři:
Jan Koutný, Matúš Macík, Tadeáš Stoppen.
Obránci:
Vít Beneš, Jakub Elbel, Juraj Chvátal, František Matys, Jakub Pokorný, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil.
Záložníci:
Radim Breite, Ola Israel Dele, Matěj Hadaš, Štěpán Langer, Matěj Mikulenka, Jan Navrátil, Martin Pospíšil, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Filip Uriča, Jan Vodháněl, Filip Zorvan.
Útočníci:
Jan Fiala, Lukáš Juliš, Jan Kliment, Yunusa Muritala, Pavel Zifčák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hi5h Indian restaurant & lounge bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Hi5h je symbolem dokonalého propojení indické gastronomie s netradičním pojetím přípravy a servírování koktejlů Hi5h nabízí výjimečné chutě Indie připravovány z těch nejkvalitnějš...