Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma vybojovala doma s Plzní bod

Sport

4.10.2020

Autor: Petr Pelíšek

Zápas 6. kola FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Viktorii Plzeň. Soupeř Hanáků ve čtvrtek vypadl z evropského poháru, ale i přesto byl favoritem, když posledních osm let na Andrově stadionu neprohrál.

Kvůli zdravotním problémům několika hráčů musel udělat Radoslav Látal několik změn v základní sestavě. Od úvodních minut hrál vůbec poprvé v této sezóně Michal Vepřek. K prvnímu utkání od úvodních minut za Sigmu vyběhl Florent Poulolo. Do sestavy se vrátil již uzdravený David Houska. Scházeli Aleš Mandous, Ondřej Zmrzlý, Lukáš Greššák, ti pro nemoc, pro zranění Milan Kerbr, v rekonvalescenci jsou Vít Beneš a Jan Štěrba, za béčko byli hrát Dominik Radič a Jáchym Šíp.

Plzeň od úvodních minut častěji držela míč, zatímco Hanáci vyčkávali na chyby. Z tlaku však hosté nic nevytěžili. Ve 13. minutě rozehrávala Sigma rohový kop. Na centr si naběhl Hála a poprvé změnil skóre zápasu. Hráči Viktorky se ale z inkasovaného gólu brzy oklepali. V 17. minutě utekl Kayamba Vepřekovi, odcentroval na Ondráška, který hlavou srovnal. O sedm minut později se do akce dostal i VAR. To když Hála hlavičkoval, a Kopic si míč srazil na ruku. Sudí Ardeleanu ale po konzultaci s videem pokutový kop nenařídil. Do další zajímavé příležitosti se Hanáci dostali ve 34. minutě. To když opět zády k bráně hlavičkoval Breite. Jeho pokus byl tečován a Sigma vytěžila jen roh, míč šel totiž těsně vedle tyče. Ve 40. minutě Hála odcentroval zprava do vápna na Nešpora, který míč lehce tečoval. Hruška měl plné ruce práce, aby pokus zlikvidoval. O chvíli později další velká šance. Nešpor v poslední chvíli na Hrušku střelu, kterou Hejda tečoval tak, že gólman Plzně měl plné ruce práce, aby ji vyškrábl nad břevno.

Ve druhé půli byli nebezpečnější Hanáci. A opět u toho byl Hála, který si šikovně přiťukl s Gonzálezem, a jeho střelu musel Hruška vyrážet na roh. V 54. minutě Housku v šestnáctce fauloval Kayamba, ale ani tentokrát se penalta pro Sigmu nekonala. Naopak v 62. minutě upadl Ondrášek po souboji s Hubníkem. Výsledkem byla žlutá pro kapitána Sigmy a penalta. Tu Čermák proměnil a Plzeň otočila na 2:1. V 70. minutě brejk Sigmy zakončil Šimon Falta parádní střelou a opět bylo srovnáno. Hanáci pak bojovali o třetí branku, nestáhli se a jen nebránili, ale stav už se nezměnil.

„Jsme rádi za bod, výsledek dva dva bereme. Viktoria moc bodů ztrácet nebude. Mrzí mě, že jsme více akcí nedohráli do gólů, protože některé byly fakt výborné. V týdnu jsme měli problémy, máme zraněné i nemocné hráče, sestavu jsme skládali narychlo. Musel hrát i Poulolo, který přišel teprve nedávno. Obával jsem se, že fyzicky odpadne dříve, ale odehrál to výborně. Doufám, že nás zápas ještě více nakopne a budeme bojovat dál,“ řekl po utkání asistent trenéra SK Sigma Jiří Neček, který při hodnocení zápasu zastoupil vyloučeného hlavního kouče Radoslava Látala.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 13. Hála, 70. Falta – 17. Ondrášek, 63. (pen.) Čermák. Rozhodčí: Ardeleanu –Vlček, Myška. ŽK: Hubník, Breite – Mihálik. ČK: 66. Trenér Látal. Diváci: 2000.

SK Sigma: Reichl – Hála, Hubník, Jemelka, Vepřek – González (83. Zahradníček), Poulolo (90. Látal), Houska (72. Chytil), Breite, Falta – Nešpor (83. Zifčák). Trenér Radoslav Látal.
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík – Káčer (75. Bucha), Čermák (81. Beauguel), Kalvach – Kayamba (57. Ba Loua), Ondrášek, Kopic (75. Mihálik). Trenér Adrián Guľa.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

GM SPORT

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Lyže, snowboardy

BĚŽKY – LYŽE – SNOWBOARDY - prodej - bazar. Půjčovna lyžařských setů na celou sezonu – již od 990 Kč (lyže, boty, hole, přilba). Prodej - výhodné nové běžkové sety (běžky, vázá...