Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma v retrodresech zvítězila

Sport

23.8.2019

Autor: Petr Pelíšek

Výsledkovou krizi ukončili fotbalisté SK Sigma Olomouc. Dnes hráli v retrodresech doma proti Teplicím a zvítězili dva nula.

Olomouc nastoupila do zápasu bez několika hráčů, kteří měli zdravotní problémy. Premiéru v základní sestavě si tak odbyl Zmrzlý a po dlouhodobém zranění hrál Hála. Teplice udělaly oproti minulému zápasu a remíze 1:1 s Plzní jedinou změnu, když Jindráčka nahradil Vyhnal.

Sigma do zápasu, v němž si retro dresy z roku 1954 připomínala 100 let od založení klubu, vstoupila nejlépe, jak mohla. Hned ve druhé minutě dotlačil míč po centru od Jemelky a závaru před brankou do sítě Plšek a čtvrtým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Teplice v 29. minutě vstřelily branku, jejich radost z vyrovnání však trvala jen chvíli. Rozhodčí Klíma gól po přezkoumání videa kvůli ruce Petra Mareše před centrem odvolal.

Pět minut před pauzou se za obranu domácích dostal osamocený Vyhnal, branku však přestřelil. Ještě před koncem poločasu zahrozila také Sigma, Hála však na centr Zmrzlého těsně nedosáhl. Žitný pak pokusem z poloviny hřiště zamířil nad.

Olomouc vstoupila do druhé půle stejně dobře jako do první. Po centru Zmrzlého se ve 48. minutě prosadil Hála a gólově oslavil svůj návrat na trávníky.

O chvíli později udělil rozhodčí Klíma Kodešovi za faul na Pilaře žlutou kartu, po zhlédnutí záznamu však svůj verdikt upravil a hostujícího záložníka rovnou vyloučil.

Teplice ani v deseti nepřestaly hrát a snažily se snížit. Se střelou Ljevakoviče i dvěma pokusy od Žitného si však poradil brankář Reichl. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Yunis, ale Grigar mu včas zmenšil úhel a zasáhl. V nastaveném čase ještě Falta našel Nešpora, jehož volej zastavilo břevno hostující branky.

"Před zápasem nás potkaly problémy, vypadlo nám ze sestavy čtyři až pět hráčů. Na lávce pak byli hráči skoro ze školky. Výkon z naší strany nebyl dobrý, nehráli jsme dobře, ale cením si toho, že mužstvo získalo tři body, které jsou pro nás velmi cenné. Přešli jsme v průběhu zápasu na tři obránce, abychom posílili střed hřiště. Pořád se o tom s hráči bavíme, diskutujeme o rozestavení, protože chceme mít zažité dva systémy, aby na to soupeř při změně musel reagovat. Podařilo se nám do sestavy zabudovat další mladé hráče, což je pro nás velké plus. Chtěli jsme i v druhém poločase presovat vysoko, abychom se nedostali pod tlak a nestala se stejná věc jako na Bohemce. Odvolaný gól byl pro nás takový dárek, ale ruka to byla jasná. Doufám, že tohle vítězství mužstvo nakopne, protože u nás to je hodně o psychice a hlavě. Hála potvrdil, že je zkušený hráč, vstřelil branku a předvedl po dlouhém zranění dobrý výkon," řekl po utkání trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:0 (1:0)


Branky: 2. Plšek, 48. Hála. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Hock - Julínek. ŽK: P. Mareš, Ljevakovič. ČK: 53. Kodeš. Diváci: 3062.
SK Sigma: Reichl – Hála, Štěrba, Beneš, Jemelka – Zmrzlý (70. Zlatohlávek) – Pilař (84. Látal), Houska, Plšek, Falta – Yunis (75. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Hora (70. Moulis), Kučera, Kodeš, Žitný – Vyhnal (80. Jindráček), J. Mareš (59. Ljevaković). Trenér Stanislav Hejkal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip