Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 28.8 °C

Sigma v Turecku nestačila na Ludogorec

Sport

31.1.2024

Autor: Petr Pelíšek

První zápas tureckého herního soustředění skončil pro fotbalisty SK Sigma Olomouc prohrou. Prohráli s bulharským šampionem Ludogorcem Razgrad 1:3.

Ludogorec šel do vedení už v 9. minutě. Tekpetey dostal hodně prostoru ke střele zpoza šestnáctky. V 18. minutě Sigma srovnala, když roh prodloužil Vodháněla Pokorný a Juliš zakončil hlavou zblízka. Ve 34. minutě už Razgrad zase vedl. Tekpetey unikl po pravém křídle a jeho přihrávku proměnil Duah. Po přestávce už potom bulharský mistr zápas kontroloval a mohl několikrát navýšit náskok. Ale brankář Stoppen dlouho odolával. Přesněji až do 87. minuty. Jonathan byl před pokutovým územím prakticky nebráněn a trefil přesně k pravé tyči.

„Soupeř ukázal nadstandardní kvalitu, byl jeden z nejsilnějších, s kterým jsme se za poslední dobu potkali. Jsem za tuhle konfrontaci rád. Z mého pohledu jsme odehráli dobrý první poločas, bylo to vyrovnané. Rozdíl byl v kvalitě řešení na posledních třiceti metrech. Razgrad byl svojí individuální kvalitou, součinností a precizností nebezpečnější, respektive efektivnější. Myslím, že jsme měli podobné situace, ale nedohráli jsme je. Druhý poločas už za mě nebyl tolik kvalitní, soupeř ukázal sílu. Zápas odehrál v plné sestavě, ne náhodu je pravidelným účastníkem pohárové Evropy," řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – Ludogorec Razgrad 1:3 (1:2)

Branky: 18. Juliš - 9. Tekpetey, 34. Duah, 87. Jonathan. ŽK: Novák – Witry, Tekpetey.

SK Sigma: Macík (46. Stoppen) - Pokorný, Vraštil, Novák (46. Zorvan) - Chvátal (64. Křišťál), Breite (64. Langer), Ventúra (46. Fortelný), Sláma - Vodháněl (64. Amasi), Juliš (64. Fiala), Singhateh (46. Pospíšil). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Handball club Olomouc 1966

Katalog firem » Sport » Házená

Tradiční házenkářský klub z Hané, který se snaží pracovat s mládeží na co nejlepší úrovni. Nezapomíná ovšem na A tým, které hraje druhou nejvyšší soutěž.