Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma si poradila s Budějovicemi, má další body

Sport

16.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

V 8.koleFORTUNA:LIGY splnili fotbalisté SK Sigma Olomouc povinnost. Doma získali tři body v utkání s třináctými Budějovicemi.

V úvodních vteřinách zakončoval hostující Alli, brankář Macík si s jeho pokusem poradil. V 19. minutě měla dobrou šanci Sigma, když se po centru z pravé strany na zadní tyči zjevil Zmrzlý, jen těsně ale na balon nedosáhl. Vzápětí udeřily Budějovice. Králik vysunul Alliho, který přihrál Skalákovi a ten z první trefil přesně. Ve 22. minutě mohlo být srovnáno. Pospíšilův roh si našel Vraštil, hlavou zamířil vedle. Ve 33. minutě už to Hanákům vyšlo. Breite posunul míč k penaltovému puntíku, kde se nacházel Juliš a ten placírkou uklidil k tyči - 1:1. A to nebylo ze strany domácích vše. Pět minut před koncem poločasu vypálil Breite, jeho střelu tečoval Navrátil a poslal Sigmu do vedení. Ve druhém poločase hosté předváděli aktivní výkon, byli více na balonu, ale do finální fáze je Hanáci nepouštěli. V 57. minutě se svou šancí přišla Sigma. Vodháněl si naběhl na přihrávku Breiteho a šel sám na brankáře. Ten proti němu ovšem předvedl skvělý zákrok. V 67. minutě si zase na druhé straně za obranu naběhl Adediran, hodil si míč na pravou nohu a vypálil. Macík i přes potíže nakonec míč zkrotil. V závěru se pak Olomoucký poměrně bez potíží povedlo další vítězství uhlídat.

"Alfa a omega bylo to, že když jsme získali míč, tak jsme ho strašně lacino ztratili. Soupeř pak byl neustále ve hře. I když neměl vyloženou brankovou příležitost, tak jsme byli málo na míči. Na druhou stranu jsme to zvládli, odbránili a máme tři body, kterých si velmi vážíme," řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma Olomouc.

SK Sigma Olomouc – Dynamo České Budějovice 2:1 (2:1)

Branky: 33. Juliš, 42. Navrátil – 20. Skalák. Rozhodčí: Volek – Dohnálek, Žurovec. ŽK: Pospíšil, Juliš. Diváci: 3432.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý –Vodháněl (90+1. Zifčák), Pospíšil, Breite (83. Kramář) – Zorvan (71. Ventúra), Navrátil (83. Dele) – Juliš (90+1. Fortelný). Trenér Václav Jílek.

Č. Budějovice: Janáček – Broukal (69. Osmančík), Havel, Králik, Trummer – Hubínek (39. Hellebrand), Čermák – Šigut (85. Suchan), Skalák (85. Hora), Alli – Adediran (69. Zajíc). Trenér Marek Nikl.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Coffee library

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Studentské bistro nejen pro studenty v krásných prostorech Tereziánské Zbrojnice. Snídaňové menu, obědy, odpolední snack, dezerty, dorty. Nabízíme polední menu, polévky, široký sort...