Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 17 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma se vrátila na vítěznou vlnu

Sport

25.11.2023

Autor: Petr Pelíšek

Všechny tři body mají fotbalisté SK Sigma Olomouc z prvního zápasu odvetného dílu základní části FORTUNA:LIGY. V Karviné vyhráli brankami Lukáše Juliše.

První gól zápasu přišel brzy a padl do domácí sítě. Už v 7. minutě se prosadil Juliš, když poslal do prázdné brány míč po přihrávce Zmrzlého. Olomoucká lavička se příliš neradovala a všichni čekali na rozhodnutí VARu, jestli nešlo o ofsajd. Neměl námitky a Hanáci vedli. Domácí mohli vyrovnat o několik minut později, kdy Budínského ránu z dvaceti metrů vyrazil gólman Digaňa před sebe, Čavoš z dorážky minul. Na druhé straně začal úřadovat brankář Holec, který dvěma skvělými zákroky proti střelám Chvátala Karvinou podržel. U druhého zákroku mu pomohl stoper Bederka, hlavou odvracel míč před dobíhajícím Delem. Zbytek poločasu již toho moc nenabídl, naopak začalo prudce sněžit a bylo otázkou, jestli druhá půle začne včas. Nezačala. Hráči se dostali na hřiště až dvacetiminutovým zpožděním. Domácí museli převléknout do zelených dresů kvůli lepší viditelnosti. Druhou půli na těžkém terénu ovlivnila hned úvodní minuta a druhý gól Juliše. Karvinští přešli na hru s třemi stopery, ale hosté si v pohodě si na obrovsky těžkém terénu vedení hlídali.

„S výsledkem musím být spokojen, je to zasloužené vítězství, o němž jsme mohli rozhodnout i dříve. Zejména v prvním poločase jsme měli dvě tři příležitosti k navýšení náskoku. Musím pochválit i Karvinou, která hrála dobře. Nám se dařily náběhy za její obranu. Za sněhového přívalu se změnil charakter duelu, nakopávané míče byly nebezpečné. Spoléhali jsme na brejky a tyto okolnosti hrály nakonec v náš prospěch,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

MFK Karviná – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branka: 7. a 46. Juliš. Rozhodčí: Klíma – Podaný, Dobrovolný. ŽK: Čavoš, Ayaosi – Chvátal, Navrátil. Diváci: 1714.

Karviná: Holec – Čurma (46. Ayaosi), Krčík (56. Ezeh), Bederka, Fleišman – Traore, Čavoš (71. Žák) – Memić, Budínský, Iván (78. Papalelé) – Akinyemi (46. Doležal). Trenér Juraj Jarábek.

SK Sigma: Digaňa – Vraštil, Novák, Beneš, Zmrzlý – Chvátal (90. Křištál), Breite, Ventúra (76. Pospíšil), Dele (61. Navrátil), Zorvan (90. Langer) - Juliš (76. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Bonvivant Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Příjemné posezení v moderním a decentním interiéru s výhledem na golfové hřiště. Každý labužník si přijde na své, ať už v podobě každodenního menu nebo výběrem z nabídky À LA...