Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma sahala v Hradišti po výhře, má bod

Sport

20.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Ve třetím utkání skupiny o titul měli fotbalisté SK Sigma Olomouc na dosah výhru. V Uherském Hradišti se Slováckem sice po první půlce prohrávali, ale pak se jim povedlo vývoj otočit. Nakonec se ale domácím povedlo srovnat. V úterý hraje Sigma doma proti Slavii Praha (19.00).

Utkání začalo zvolna, bojem o každý metr ve středu hřiště. První šanci měl hostující Chytil, když se dostal k míči a Nguyen musel proti střele zpoza vápna předvést pohotový zákrok. Následně brankáře Macíka vystrašil Holzerův centr, který se málem snesl pod břevno, olomoucký brankář musel zasahovat. Po půlhodině hry musel kvůli zranění střídat Petržela a na hřiště se dostal Juroška, který se po pár desítkách sekund dostal do úniku, ale neprostřelil brankáře Macíka. Na další šanci se čekalo až téměř do poločasu, kdy po standardní situaci hlavičkoval Kadlec, ale brankář Macík byl připraven. V závěru poločasu pak Havlík našel Hofmanna, který poslal míč o břevno do sítě. Sigma po pauze začala ihned hrozit, i když z protiútoku se paradoxně málem hlavou prosadil Trávník. Hanáci srovnali po rohovém kopu, kdy se míč vrátil do malého vápna, kde se prosadil Ventúra. Ihned mohl odpovědět Juroška, který dostal míč za obranu a ukázkově se dostal před brankáře Macíka, kterého ovšem v tutové šanci trefil. Velkou šanci měl o chvíli později z rohového kopu Vecheta, ale mířil těsně vedle. Pak udeřili hosté. Po nenápadném centru zakončil hlavou Zifčák a poslal Sigmu do vedení. Slovácko se ale ještě nadechlo k odporu a po přistrčení od Vechety srovnal na 2:2 Kalabiška.

„Bylo to kvalitní utkání. První poločas byl trochu vlažný, protože oba týmy hrály takticky, organizovaně a málo odvážně. Hlavně z naší strany to platilo. Když jsme se dostali do předfinálních situací, tak jsme nebyli schopní zakončit. To byl jeden z apelů o přestávce. Zbytečně jsme také pouštěli Slovácko do standardních situací. Když domácí disponují Havlíkem, který to tam přesně a precizně posílá, tak si koledujete o průšvih, což se také naplnilo,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 2:2 (1:0)

Branky: 45. Hofmann, 85. Kalabiška - 50. Ventúra, 80. Zifčák. Rozhodčí: Hocek - Vlček, Slavíček. ŽK: Daníček, Trávník - Pokorný, Dele. Diváci: 4743.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Kadlec, Daníček (71. Šimko) – Siňavskij, Trávník (79. Kim), Havlík, Holzer (71. Kalabiška) – Petržela (28. Juroška), Vecheta, Mihálik (79. Doski). Trenér Martin Svědík.

SK Sigma: Macík – Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil (86. Vraštil), Ventúra (68. Zifčák), Dele, – Zorvan (54. Pospíšil), Fortelný (68. Vodháněl), Sláma – Chytil (86. Kramář). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace Sokolka

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Výborné pivo Radegast, chutné jídlo a příjemná atmosféra. Zároveň se můžete pobavit u sportovních přenosů na velkoplošných televizorech nebo si zahrát kulečník a šipky. Budete obslou...