Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 12.5 °C

Sigma sahala po překvapení, nakonec má ze Slavie bod

Sport

21.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc zabrali. Dokázali vybojovat bod v utkání v Praze proti Slavii. Hanáci tam dokonce sahali po výhře, když si vytvořili dvoubrankový náskok, který ale domácí stačili umazat.

První velkou příležitost měl Jurečka, jeho střela těsně minula pravou tyč. V 8. minutě byl Jurečka v zakončení opět, Stoppen jeho ránu stačil vyrazit. Pak Sigmě při šanci Juráska pomohla pravá tyč, dorážející Chytil zakončoval nad. Pak Chytil střelou zdálky minul, následně proti němu včas a dobře zasáhl Stoppen. Velký vstupní tlak Slavie ukončila nepřesná střela Jurečky ve 32. minutě. Náporem Pražanů začala i druhá půlka, ale do vedení se dostala Sigma. V 52. minutě po standardní situaci Pospíšila zakončoval osamocený Pokorný – 0:1. Obraz hry pak byl stále stejný. Slavia tlačila, Sigma se bránila. Ale v 66. minutě udeřila podruhé. Zimovo podklouznutí využil Zifčák, který šel sám na Staňka a skvěle ho překonal – 0:2. V 77. minutě vykřesal pro domácí naději hlavičkou Bořil – 1:2. Pak byla Olomouc pod drtivým tlakem. Inkasovala v něm už jen jednou. V 84. minutě bylo srovnáno, Schranzův centr uklidil do sítě Chytil – 2:2. Zbytek standardní hrací doby i šest minut nastavení už se pak Hanákům povedlo remízu a zisk jednoho bodu uhájit.

„Bod bereme všemi deseti, Slavia hrála výborně. Přežili jsme očekávaný tlak v prvních dvaceti minutách, kdy nás podržel Stoppen a štěstěna. Díky tomu jsme se mohli o něco pokusit. Pomohla nám naše efektivita. Dostali jsme Slavii trochu pod psychický tlak. Musím říct, že od našich kluků jsem viděl, že na hřišti nechali srdce a s tím jsem spokojený. Bod s pokorou bereme, protože Slavia nás dostala pod velký tlak,“ řekl kouč Sigmy Jiří Saňák.

SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 2:2 (0:0)

Branky: 77. Bořil, 84. Chytil - 52. Pokorný, 66. Zifčák. Rozhodčí: Radina – Vlček, Leška. ŽK: Oscar, Douděra, Holeš - Zifčák, Matys, Uriča, Stoppen. Diváci: 17896.

Slavia: Staněk – Douděra, Ogbu, Zima (68. Holeš), Bořil – Jurásek (55. Schranz), Oscar, Zafeiris (55. Ševčík), Wallem (55. Provod) – Jurečka (68. Van Buren), Chytil. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Vraštil – Uriča (69. Navrátil), Breite, Pospíšil (69. Ventúra), Zorvan (89. Langer), Šíp (62. Dele) – Zifčák (89. Juliš). Trenér Jiří Saňák.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

JUDr. Petra Langerová, Ph.D., LL.M., advokátní kancelář

Katalog firem » Služby » Advokáti

Advokátní kancelář poskytuje právní služby v Olomouci a Šternberku zejména v oblasti rodinného, občanského a trestního práva. Důraz je kladen na osobní, lidský přístup, dlouholeté zkuš...