Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma remizovala se Zlínem. S Ševci neprohrála od března 2008

Sport

20.10.2018

Autor: ČTK

Fotbalisté Zlína ve 12. kole první ligy v Olomouci neudrželi vedení, remizovali 1:1 a prodloužili sérii bez vítězství na čtyři utkání. Sigma v nejvyšší soutěži neprohrála se Ševci posedmé za sebou a od března 2008. Moravské derby krátce po pauze gólově otevřel Francouz Jean-David Beauguel precizním přímým kopem, čtvrt hodiny před koncem vyrovnal střídající Jiří Texl.

Zlínští byli v úvodu nebezpečnější. Matejov z dálky vypálil nad břevno, branku minula i hlavička Beauguela. Francouzský útočník předtím dostal míč do sítě, ale gól neplatil kvůli jeho ofsajdu. Domácí poté hru vyrovnali a ve 24. minutě podržel Zlín brankář Dostál zneškodněním Plškovy hlavičky. Závěr prvního poločasu znovu patřil zlínskému týmu. Hnaníček však v dobré pozici trefil pouze Buchtu a ještě větší šanci zahodil v poslední minutě Lukáš Holík, který sám před olomouckým gólmanem zamířil těsně vedle.
I druhý poločas začali lépe "Ševci". Bartošákovu ránu ještě vyrazil Buchta, ale v 50. minutě se postavil k přímému kopu Beauguel a levačkou přesně trefil horní růžek. Byl to pro něj sedmý ligový zásah v sezoně. Olomoučtí se poté zvedli a soupeře zatlačili. Po závaru v pokutovém území Štěrba minul branku. V 76. minutě Plšek nacentroval do šestnáctky, Nešpor ještě promáchl, ale volný Texl nezaváhal. Pětadvacetiletý záložník se prosadil po minutě na hřišti. Podle opakovaných televizních závěru však byl Nešpor v těsném ofsajdu.
V závěru už se skóre nezměnilo. Ránu domácího Housky po teči bránících hráčů skončila vedle, na druhé straně se zase neujaly pokusy Gajiče a Beauguela.

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 76. Texl - 50. Beauguel.
Rozhodčí: Rejžek - Nádvorník, Flimmel.
ŽK: Sladký, Buchta - Jiráček, Dostál, Gajič, Bartošák.
Diváci: 3429.

Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba (75. Texl), Polom (11. Chvátal, 60. Dvořák), Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Houska, Plšek, Pilař - Nešpor. Trenér: Jílek.

Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič - Hnaníček, Jiráček - Matejov (90.+2 Libor Holík), Lukáš Holík (70. Hronek), Bartošák - Beauguel, Poznar (80. Jakubov). Trenér: Bílek.

ČTK

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941