Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma remizovala s Pardubicemi

Sport

9.8.2020

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc v dalším přípravném utkání remizovali v Lázních Bohdaneč 1:1 s nováčkem FORTUNA:LIGY z Pardubic. O jediný gól Hanáků se postaral v 1. poločase Mojmír Chytil, za domácí srovnal po přestávce Michal Surzyn, který je v Pardubicích na hostování ze Sigmy.

Již ve 4. minutě si Hanáci vypracovali první slušnou příležitost. Po centru Václava Jemelky hlavičkoval Tomáš Zahradníček. Gólman Pardubic Boháč však jeho pokus zlikvidoval. V 11. minutě již šli svěřenci Radoslava Látala do vedení. Kryštof Daněk vybojoval míč ve středu pole, přihrál Zahradníčkovi, který zprava odcentroval přesně na hlavu Mojmíra Chytila. O dva góly mohla Sigma vést v 18. minutě, kdy si pro Zahradníčkův centr z rohového kopu došel Greššák, ale hlavičkoval těsně nad. Gólem neskončila ani střela Davida Housky po příhře Chytila, zakončil vysoko nad. Zajímavou příležitost ke skórování měl ve 26. minutě Dominik Radič, který potáhl míč a levačkou pálil těsně vedle pravé tyčky. Po půl hodině zahrozili i Pardubičtí, konkrétně Michal Surzyn. Jeho střela Mandouse vystrašila, ale byla nepřesná. Míč letěl metr od brány.

Krátce po startu druhé půle bylo srovnáno. Postaral se o to odchovanec Sigmy v dresu Pardubic Michal Surzyn, který si navedl míč do středu a přesnou střelou do šibenice nedal Mandousovi šanci. Následovaly minuty bez větší příležitosti. Sigma si vedení zpět mohla vzít v 69. minutě. Šimon Falta uvolnil přesnou přihrávkou Martina Hálu, který běžel sám na Boháče, pardubický gólman si však s jeho střelou po zemi poradil. Na druhé straně se mohl v 77. minutě prosadit Jeřábek, jeho střela ze střední vzdálenosti mířila těsně vedle pravé tyče. Blízko ke skórování byl v 80. minutě Šimon Falta, ale jeho střela z 20 metrů skončila na tyči. Falta se neprosadil ani o dvě minuty později z přímého kopu, kdy míč zakroutil nad. V 90. minutě skončila křížná střela Hufa těsně vedle levé tyče.

„V první půli se nám velmi dařilo. Měli jsme tři, čtyři nápadité šance. Jednu z nich jsme proměnili v krásný gól. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Ve druhém poločase jsme sestavu trochu prostřídali, protože máme několik hráčů zraněných, přijeli jsme dnes jen se třinácti hráči. Byl to naprosto odlišný poločas, nedařilo se nám prosadit. Z druhého poločasu jsem zklamaný,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal.

FK Pardubice – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 54. Surzyn – 11. Chytil. Rozhodčí: Fojtík – Braun, Zita.
Pardubice: Boháč – Surzyn, Toml (61. Číhák), Hušek (46. Šejvl), Čelůstka (46. Prosek) – Jeřábek (78. Vít) – Cadu, Tischler, Hlavatý, Pfeifer (61. Lee) – Tijani (61. Huf). Trenér Jiří Krejčí.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal (46. Sladký), Greššák, Jemelka, Zmrzlý (83. Látal) – Zahradníček (46. Vepřek), Daněk, Houska (46. Falta), Chytil (46. Hála) – Zifčák (90. Beňa), Radić (46. Nešpor). Trenér Radoslav Látal

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Velitelství Vojenské policie - Stráž obrany státu

Katalog firem » Úřady, instituce » Armáda

Velitelství Vojenské policie Olomouc, které je nositelem čestného názvu „Stráže obrany státu“, a je výkonným orgánem policejní ochrany ozbrojených sil, vojenských objektů, vojenského m...