Sigma padla o dvě branky se Slavií - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma padla o dvě branky se Slavií

Sport

12.11.2023

Autor: Petr Pelíšek

První polovinu základní části FORTUNA:LIGY zakončili fotbalisté SK Sigma Olomouc domácím střetnutím s pražskou Slavií. Překvapit sešívaného favorita se jim nepodařilo, prohráli o dvě branky. Což vzhledem k dalším výsledkům znamená jejich sesun na sedmé místo v pořadí.

Již ve 4. minutě nacentroval do vápna z pravé strany olomoucký odchovanec Ševčík, k míči se dostal Wallem, na jehož hlavičku byl brankář Digaňa krátký. A Slavia vedla, Sigma musela dohánět. Před závěrem první čtvrthodiny se domácím naskytla příležitost přímého kopu z hloubi pole, ze kterého se prudkou hlavičkou na přední tyč prosadil Pokorný, bylo tak srovnáno. Osm minut před koncem prvního dějství rozběhl brejk Jurečka, následná střela Provoda zamířila mimo. Ve 43. minutě se v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Tomič, který vrátil sešívaným vedení. Pět minut po přestávce se z pravé strany dostal střídající Van Buren, brankář Digaňa jeho střelu ve výskoku vyrazil. Na druhé straně unikl o po zaváhání Juliš, jehož střelu lapil Mandous. V 56. minutě dostal míč Jurečka, vystřelil z hranice šestnáctky a s pomocí teče Pokorného rozvlnil síť za brankářem Digaňou. Sigma mohl korigovat. Vodháněl přestřelil, nebezpečnou hlavičku Fialy brankář Mandous skvělým zákrokem zneškodnil.

„Bylo to velmi kvalitní ligové utkání. Na Slavii nebylo znát, že hrála ve čtvrtek těžké utkání, ukázala sílu, tohle je potřeba vnímat. My jsme chtěli hrát aktivně, ale oproti soupeři nám v klíčových momentech chyběla přesnost. Rozhodla branka těsně před přestávkou, což nás srazilo a Slavii to hodně pomohlo. Byla si vědoma svého vedení, nemusela se nikam hnát a to jí vyhovovalo. Měla hodně otevřený prostor a využila to,“ řekl Václav Jílek, kouč Sigmy.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 1:3 (1:3)

Branky: 15. Pokorný – 4. Wallem, 43. Tomič, 56. Jurečka. Rozhodčí: Volek – Hájek, Machač. ŽK: Breite, Zmrzlý, Vodháněl – Jurečka, Wallem, Vlček, Douděra. Diváci: 8897.

SK Sigma: Digaňa – Chvátal (65. Křišťál), Pokorný, Novák, Zmrzlý – Navrátil (65. Sláma), Ventúra, Breite, Zorvan (65. Pospíšil), Vodháněl (85. Dele) – Juliš (74. Fiala). Trenér Václav Jílek.
Slavia: Mandous – Masopust, Ogbu (46. Vlček), Holeš – Tomič (83. Dumitrescu), Ševčík (78. Hromada), Oscar, Wallem – Provod, Tijani (46. Van Buren), Jurečka (78. Chytil). Trenér Jindřich Trpišovský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip