Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jablonec v oslabení porazil Sigmu

Sport

2.5.2021

Autor: Petr Pelíšek

Bez bodového zisku se museli ve 30.kole FORTUNA:LIGY obejít fotbalisté SK Sigma Olomouc. V Jablonci prohráli poměrně hladce, byť domácí hráli hodinu zápasu jen v deseti.

Začátek byl ve znamení Jabloneckých šancí. Po Krobově centru ze standardní situace hlavičkoval Doležal mimo. Pak střelu Pleštila k tyči brankář Mandous stačil vyrazit na roh. Poté byl z další akce sám za obranou Schranz, ale ve vyložené šanci přestřelil. Jovović vzápětí vysunul do slibné šance i Doležala, jeho střelu stačil Mandous levou nohou vykopnout a dorážející Schranz pálil nepřesně. Ve 13. minutě se hosté poprvé dostali do zakončení a dokázali skórovat. Přízemní míč poslal na malé vápno Daněk, Nešpor trefil přední tyč a odražený míč pak procpal skrz bránícího Jovoviće do brány Látal – 0:1. Jablonec inkasovaná branka znejistěla a hosty naopak nakopla. Po půlhodině hry viděl druhou žlutou kartu a tudíž červenou záložník Kratochvíl. A Jablonec tak musel dohánět manko v deseti. Tři minuty se po faulu na Jovoviče kopala penalta. Schranz nedal Mandousovi šanci a srovnal na poločasových 1:1.

Domácí se po pauze i v oslabení tlačili dopředu. V začátku druhé půle přibývaly standardní situace kolem vápna Sigmy, ale větší šance se z nich neurodily. V 60. minutě se snesl nenápadný centr Štěpánka na spojnici olomoucké branky, mezi tyčemi neskončila ani prudká hlavička Doležala. V 65. minutě táhl brejk po pravé straně Pleštil a z přihrávky do vápna dal Schanz na 2:1. O tři minuty později chyboval s odkopem brankář Mandous, jeho rozehrávku zachytil útočník Doležal a z dálky obstřelil olomouckého gólmana a zvýšil na 3:1. Tím bylo prakticky rozhodnuto.

„Do utkání jsme vstoupili špatně. Prvních deset až patnáct minut jsme v přechodové fázi ztráceli míče. Soupeř nás dvakrát třikrát přečíslil, měl jednu pološanci, kterou Aleš Mandous dobře chytil. Poté jsme začali být nebezpečnější, dali jsme gól, naše hra byla podle mých představ. Vytvářeli jsme si šance, například Daněk, který ale bohužel nedosáhl na míč. Zlom utkání byl ve 45. minutě, kdy soupeř kopal penaltu. Tím jsme domácí dostali na koně. Po poločase jsme hráče upozorňovali, ať si dávají pozor na přechodovou fázi soupeře, kdy se zatáhne a bude čekat na brejky. Pak jsme na levé straně dvakrát ztratili míč, chůzí jsme se vraceli zpátky… a dostali jsme gól. Ve druhém poločase nám také nevyšlo střídání, kdy jsme do hry poslali dva útočníky, ti ale nebyli vůbec nebezpeční. Za tu druhou půli jsme si lepší výsledek ani nezasloužili,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 3:1 (1:1)

Branky: 45. (pen.) a 65. Schranz, 68. Doležal - 13. Látal. Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Vlček. ŽK: Kratochvíl, Schranz, Považanec – Poulolo, Vepřek, Hála, Breite, Látal. ČK: 30. po 2. ŽK Kratochvíl.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (68. Pilař), Považanec, Kratochvíl, Jovović (89. Smejkal) – Doležal, Schranz (78. Hübschmann). Trenér Petr Rada.

SK Sigma: Mandous – Látal, Štěrba (82. O. Hapal), Beneš, Vepřek (71. Zifčák) – Daněk, Houska, Breite, Poulolo (63. Sladký), Hála (63. Šíp) – Nešpor (71. Chytil). Trenér Radoslav Látal.