Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nestačila na Zbrojovku, s nováčkem doma prohrála

Sport

6.8.2022

Autor: Petr Pelíšek

Ve 2.kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu nestačili na nováčka soutěže. Se Zbrojovkou Brno inkasovali jednou v každém z poločasů a když sami branku dát nedokázali, byla z toho prohra.

Sigma začala náporem a mohla jít do vedení. Ve 4. minutě byl po centru Chvátala blízko vedoucímu gólu Navrátil, ale nestačil míč na zadní tyčce usměrnit do odkryté brány. Za další minutu střílel z hranice šestnáctky o kousek vedle Breite. Jenže když z tlaku nebylo nic, osmělili se hosté. A hned z první vážnější akce šli do vedení. Ševčíkovu nepovedenou střelu si zpracoval Řezníček a překonal brankáře Macíka. Ve 30. minutě mohl zvýšit vedení Zbrojovky Ševčík, hlavičkoval dobře pod břevno, ale brankář Macík předvedl stejně dobrý zákrok. Chvíli před pauzou pak ještě protáhl Macíka střelou k pravé tyčce Řezníček.

Také druhou půlku začala Sigma aktivněji. V 55. minutě vystřelil tvrdě střídající Vodháněl, ale brankář Berkovec hosty podržel. Stejně tak se stalo po hlavičce Růska. Brno se olomoucké herní převaze bránilo dobrou organizací a do šancí už pak Sigmu nepouštělo. A bylo nebezpečné z brejků. Nejprve Řezníček v tutové pozici minul. Ale v 70.minutě už Ševčík trefil nechytatelně pod břevno a bylo to o dva. V závěru už se Hanákům povedlo s nepříznivým výsledek nějak zvrátit.

„Je to velké zklamání, nenavázali jsme na velmi dobrý výkon z Baníku. Snad jen v úvodu prvního poločasu. Brno z celkového pohledu vyhrálo zaslouženě. Mělo více brankových příležitostí, bylo živější. Absolutně jsme se nepotkali s aktuální sportovní formou. Byli jsme nepřesní, odskakovaly nám balóny. Nicméně ráz utkání určila vedoucí branka Brna. Poté jsme nenašli dostatek vůle a kvality k tomu, abychom byli nebezpeční, abychom na to vhodně zareagovali. Po prvním utkání byla v Olomouci pozitivní nálada. Vnímal jsem ji i v hledišti. My jsme to ale naprosto zdevalvovali. Je třeba se rychle otřepat a za týden na Spartě odvést diametrálně odlišný výkon,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Branky: 20. Řezníček, 70. Ševčík. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf. ŽK: Texl, Přichystal, Šural, Granečný. Diváci: 4636.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý (81. Šíp) – Breite, Sedlák (46. Vodháněl) – Zorvan (73. Beneš), Růsek (81. Poulolo), Navrátil (69. Zifčák) – Chytil. Trenér Václav Jílek.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Texl, Souček – Ševčík (89. Fousek), Falta (89. Blecha), Přichystal (60. Alli) – Řezníček (79. Hladík). Trenér Richard Dostálek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip