Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma na Bohemians za tři body

Sport

27.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

V posledním pětatřicátém utkání sezóny fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili. Tři body v Praze na Bohemians brali za branku Víta Beneše po rohovém kopu.

První příležitost si vytvořili Bohemians. Z pravé strany naservíroval míč před branku Dostál Húlka zakončil však o metr vedle pravé tyče. Klokani přispěchali s další šancí vzápětí. Matoušek předložil balon nabíhajícímu Hálovi na malé vápno. Záložník Bohemky s hanáckou minulostí se pokusil brankáře Trefila překonat obloučkem, střela ale kolem levé tyče proskákala do zámezí. V ofenzivě se ukázali také Hanáci. Sláma přesně našel Pospíšila, který střílel z prvního doteku, jenže brankář Valeš vytáhl skvělý reflex. Následná rána Chvátala proletěla kolem levé tyče. Po půlhodině hry zakončoval Navrátil, s jeho nepříjemnou ránou si poradil Valeš. Pěknou šanci měli Klokani po hodině hry. Nejdřív se ubránili tlaku Hanáků, načež se odraženého balonu po rohu zmocnil Matoušek a utekl až k velkému vápnu. Tam předložil balon Hálovi, který naštěstí pro Sigmu přestřelil. Zbývající minuty se nesly v poklidném duchu a průběh nasvědčoval bezbrankové remíze. Byť více střeleckých pokusú měla Sigma. Nakonec gól přece jen padl. Rohový kop rozehrál Zmrzlý a Beneš hlavou rozjásal olomouckou výpravu.

„Šesté místo je z mého pohledu úspěch. Je to splněný cíl, který jsme si před sezonou dali. Z mého pohledu to je další schůdek. Jsme o patro výš, než loni. Doufám, že z nadstavby si odneseme zjištění, že kvalitu na konfrontaci s absolutní špičkou máme. A že se budeme rvát o ještě vyšší příčky,“ uvedl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Bohemians Praha – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 87. Beneš. Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Hájek. ŽK: Vraštil. Diváci: 5812.

Bohemians: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek, Jánoš (61. Beran), Kovařík – Hála (67. Mužík), Jan Matoušek (67. Drchal) – Prekop (61. Puškáč, 79. Bartek). Trenér Jaroslav Veselý.
SK Sigma: Trefil – Chvátal, Vraštil (84. Kramář), Beneš, Zmrzlý – Navrátil (61. Zorvan), Pospíšil, Breite (73. Dele), Vodháněl (61. Fortelný), Sláma (46. Pokorný) – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

KAŠPÁRKOVA ŘÍŠE - LOUTKOVÉ DIVADLO (Slovanský dům)

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Kašpárkova říše je divadlo amatérské, s více než osmdesátiletou tradicí. Členové souboru si loutky a dekorace sami tyké vyrábějí, rádi mezi sebou uvítají i další zájemce o tohoto pě...