Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma míří do Liberce pro pohárový postup

Sport

25.11.2022

Autor: Petr Pelíšek

Dva týdny po konci podzimní fáze fotbalové FORTUNA:LIGY ještě tým SK Sigma Olomouc nemá dovolenku. Hanáci budou hrát ještě tři zápasy, jeden v domácím poháru, pak dva v zimní Tipsport lize. První na řadě je duel v osmifinále, o postup bude Sigma bojovat v sobotu v Liberci proti Slovanu (15.00).

Sigma přezimuje pět příček před Libercem, který na ni ztrácí tři body. Oba sobotní soupeři se utkání poslední srpnový den v Olomouci a dělili body po plichtě 1:1. „Čeká nás závěrečné soutěžní utkání. Budeme chtít navázat na poslední výsledky v lize a potvrdit dobré výkony. Hlavním cílem v Liberci je samozřejmě postup,“ řekl před pohárovým utkáním trenér Václav Jílek. „Liberec disponuje hodně kvalitním týmem. Závěr ligového podzimu asi neměl takový, jaký si představovali, ale pořád ho vnímám jako velmi silné mužstvo. Na zápas se těšíme a šance jsou vyrovnané. Věřím, že budeme schopní zopakovat výkony a hlavně výsledky ze závěrečných ligových kol,“ pokračoval.

Oba soupeři se v poháru prozatím střetli s třetiligovými soupeři. Sigma postupně vyřadila Uničov a Zápy, Liberec Rokycany a Frýdek-Místek. Hanáci budou hrát, na rozdíl do Slovanu, třetí zápas MOL Cupu v řadě venku. „Nechci se moc dívat na domácí nebo venkovní prostředí. Nemyslím si, že by tam měla být bouřlivá kulisa, která by Libereckým měla tak hodně pomoct. Určitá výhoda to je. Důležitější ale bude, jak k tomu přistoupíme a popasujeme se s kvalitou soupeře,“ řekl Jílek.

Zápas FC Slovan Liberec - SK Sigma Olomouc začne v sobotu 28. listopadu v 15.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Lukáš Nehasil, asistovat na pomezí mu budou Lukáš Slavíček a Lucie Ratajová.

Jak nastoupí:
Slovan Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Fukala, Červ, Valenta, Višinský, Mikula - Van Buren, Rabušic. Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Spáčil, Zifčák– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Marek Coufal

Katalog firem » Řemeslníci

Rekonstrukce interiérů, bytů, domů. Sádrokartony, podlahy, malby, dveře a zárubně ......