Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má před sebou poslední výjezd roku

Sport

6.12.2019

Autor: Petr Pelíšek

V předposledním kole FORTUNA:LIGY letošního roku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc relativně lehký úkol. V neděli hrají v Karviné, které je poslední v tabulce a v tomto soutěžním ročníku doma ještě nedokázala vyhrát. Ale zase tak lehké, jak se to na první pohlede jeví, to nebude.

Karviná totiž změnila trenéra a v posledních kolech předvedla solidní výkony proti silným soupeřům. Doma remizovala s Plzní, na Slavii prohrála nula dva, nebo ještě předtím doma s Jabloncem jen těsně nula jedna. „Karviná je v situaci, ve které jsme byli i my, několik zápasů po sobě nevyhráli. Určitě jsou pod takovou tou dekou, hráči to určitě v hlavách mají,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal. „S trenérem se pořád ještě poznávají, chtějí se před ním ukázat. Každý se chce předvést v co nejlepším světle,“ uvedl Látal.

Poznatků o soupeři mají olomoučtí trenéři dostatek. „Byl jsem se podívat na zápas Karviné s Plzní, viděl jsem ji i se Slavií, kde nepodala špatný výkon. Je to velice agresivní mužstvo, dynamické, rychlostní. Kraje mají velmi kvalitní, ať už je to Ba Loua nebo Lingr. Vpředu mají rychlého Petráně. Zmínit musím také šikovného pohyblivého záložníka Bukatu,“ dodal Látal.

V posledních dvou ligových kolech budou svěřenci Radoslava Látala, který si proti Liberci odpykal jednozápasový trest za žluté karty, usilovat o posun do vyšších pater tabulky. Před zápasem v Karviné drží Sigma 10. místo. Cíl do dalších kol je pro tým z Hané jasný: „Z posledních dvou zápasů podzimu chceme vytěžit maximum, ať se nám potom v zimní přípravě co nejlépe trénuje, ať jsme ve větší pohodě a kluci mají čisté hlavy,“ řekl trenér Látal.

Zápas MFK Karviná - SK Sigma je na programu v neděli 8. prosince od 14.30 hodin (rozhodčí Pechanec –Šimáček, Ratajová).

Předpokládané sestavy
Karviná: Pastornický – Dreksa, Rundič, Čonka – Ba Loua, Smrž, Bukata, Janečka, Lingr – Vukadinovič, Petráň. Trenér Juraj Jarábek.
SK Sigma Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Zmrzlý, Texl, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip