Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má doma Opavu, nový Španěl může hrát

Sport

12.9.2019

Autor: Petr Pelíšek

Předehrávku 9. kola FORTUNA:LIGY obstará utkání SK Sigma Olomouc versus SFC Opava. Hanáci po reprezentační přestávce prahnou po všech bodech, pomoci by jim k tomu mohla i poslední posila, na Andrův stadion přestoupil z druholigové pražské Dukly záložník Pablo González Juaréz.

Sigma je v tabulce osmá, její páteční soupeř třetí od konce a moc se mu nedaří. I když naposledy doma dokázal remizovat s pražskou Slavii, a to hrál většinu zápasu bez vyloučeného Jaroslava Svozila, který bude na svém domovském olomouckém stanu právě pro trest za červenou chybět. Navíc Sigma Opavu neporazila patnáct let. „Opava je nevyzpytatelný soupeř. Na jejich utkání se Slavií jsem se díval, hráli výborně, dokonce i v deseti hráčích byl jejich výkon kvalitní. Nečeká nás nic lehkého. Jestli si myslíme, že přijede Opava a bude to jednoduché, na to zapomeňme. Naší povinností je teď bodovat a o to je to těžší. Proti Slavii se v prvním poločase snažili presovat a hrát hodně vysoko. To ale ještě hráli v jedenácti hráčích. Pak samozřejmě couvli a v tom bloku hráli perfektně,“ řekl před utkáním trenér Hanáků Radoslav Látal pro klubový web.

Látal už by mohl do hry poslat novou akvizici, španělský ofenzivec Pablo González již s mančaftem trénuje druhý týden. A měl by být alternativou za Jakuba Plška, který po osmém kole se šesti góly vede tabulku prvoligových střelců. „Pablo se zapracovává velmi dobře. Uvidíme, jak se mu bude dařit v zápasech. Měli jsme ho vytipovaného už dříve, kolegové se na něj byli několikrát dívat ve Španělsku ještě v době, než jsem přišel do Sigmy. Je to gólový hráč, velice kvalitní do kombinace. Je to univerzální hráč. Může hrát na krajích, na desítce, na osmičce. Je to typický španělský hráč, kombinačně je na tom velmi dobře, neztratí míč, umí dobře kopnout standardní situace a hlavně se dostat do zakončení. My ho budeme využívat spíše ve středové linii. Jsem rád, že se v týmu zvýšila konkurence, kluci se o místo v základu budou muset poprat,“ uvedl Látal.

Zápas SK Sigma – SFC Opava je na programu v pátek 13. září od 18 hodin (rozhodčí Machálek – Hájek, Batík).

Předpokládané sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Žídek – Zavadil, Schaffartzik – Jurečka, Šulc, Mondek, Zapalač – Dedič. Trenér Ivan Kopecký.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941