Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jen s bodem, jeden gól nestačil

Sport

8.12.2019

Autor: Petr Pelíšek

Poslední letošní venkovní utkání hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Karviné. V duelu 19.kola FORTUNA:LIGY byli papírovým favoritem, domácím se totiž dosud na svém stadionu v tomto soutěžním ročníku ještě nepovedlo vyhrát. A to platí dál, střetnutí skončilo remízou.

Olomoučtí necestovali k zápasu v kompletním složení, vzhledem k nemocem a zraněním scházeli Miloš  Buchta, Martin Nešpor, Milan Kerbr, Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Mojmír Chytil, David Zima a Tomáš Zlatohlávek, plus záložník Václav Pilař. Ve výpravě byl s prvoligovým áčkem poprvé v kariéře záložník Kryštof Daněk ze staršího dorostu. Naopak po karetním trestu se mohl do základní jedenáctky vrátit stoper Václav Jemelka.

Domácí se hned v úvodu utkání zranil Pavel Dreksa, odchovanec SK Sigma a opora defenzivy. S pochroumaným lýtkovým svalem musel střídat. Ale vynucená změna Karvinou nijak nepřibrzdila. Byla aktivnější a nebezpečnější než Sigma. Hostům se směrem dopředu moc nedařilo a mohli být rádi, že přečkali několik zapeklitých závarů. Ovšem do vedení šli hosté. Ve 32.minutě byl González v souboji dřív, než se stačil vybíhající brankář připravit a balon proskákal do sítě. Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil. Karviná se tlačila dopředu, Sigma čekala na příležitost k zaútočení. Ale stav se poměrně dlouho neměnil. Až v 73.minutě Karviná srovnala, po přímém kopu ukončil neprůstřelnost gólmana Mandouse Lingr. Chvíli poté dal Plšek druhou branku Sigmy, ale ta pro ofsajd neplatila. V závěru utkání už se stav nezměnil, takže každý z týmů získal po bodu.

„Viděli jsme dnes bojovné utkání, na obou stranách plné soubojů, standardních situací, faulů. Z poločasového skóre, kdy jsme vedli 1:0, jsme chtěli vytěžit víc, ale ve druhém poločase jsme zbytečně couvli, zatáhli se. Karviná nás zatlačila, měla spoustu standardek a z jedné z nich vstřelila branku. Ten poločas nebyl z naší strany takový, jaký jsme chtěli. Chtěli jsme hrozit brejky, ale nevycházely nám. Spoustu míčů jsme ztráceli ve středu hřiště. Řekli jsme si, že musíme zabrat a z jednoho brejku skórovat, ale bohužel jsme to nezvládli," řekl trenér Sigmy Radoslav Látal.

MFK OKD Karviná1:1SK Sigma Olomouc
(0:1)
Branky:73. Lingr - 32. González
Rozhodčí:Pechanec - Šimáček, Ratajová
ŽK:Bukata, Smrž - Vepřek, Houska, Beneš
Diváků:2487
Sestava MFK OKD Karviná:Pastornický - Krivák (56. Hanousek), Dreksa (10. Bukata), Rundič, Čonka - Smrž, Janečka - Ba Loua, Vukadinovič, Lingr - Petráň (71. Petkov). Trenér Juraj Jarábek.
Sestava SK Sigma Olomouc:Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zmrzlý - Zahradníček (86. Hála), Houska, González (63. Texl), Falta (90. Látal) - Plšek. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip