Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jde proti Slavii, potvrdí formu?

Sport

3.12.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 17. kole FORTUNA:LIGY nečeká fotbalisty SK Sigma Olomouc nic lehkého a snadného. Doma na Andrově stadionu budou hrát proti Slavii Praha, tedy nejlepšímu týmu české nejvyšší soutěže poslední sezon.

Sigma ukončila nejen čekání na vstřelenou branku, ale také na výhru. Po pěti planých kolech už je zase týmem, co dává góly a ví, jak chutná radost z vítězství. Teď ji čeká střetnutí proti Slavii Praha. A o tom, kdo je v sobotu večer na Andrově stadionu favoritem není pochyb. Hanáci mohou v měření sil s úřadujícím šampionem, který opět vévodí ligovému pořadí, pouze překvapit. „Čeká nás těžký protivník, Slavia bude v tomto utkání super favorit. Na druhou stranu pro nás jsou tato utkání výzvou a prověrkou pro výkon mužstva.  Opět dostala do top formy, sice se jí nepovedlo jedno utkání v Evropské konferenční lize, ale jinak v české lize opět předvádí nejlepší výkony. Na zápas se těšíme. Jen je škoda, že na takovém utkání nemůže být přítomno více diváků,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Trenér Sigmy věří, že jeho svěřencům pomůžou dobré výkony a výsledky z posledních zápasů k lepšímu rozpoložení a větší herní jistotě. „„Jsem přesvědčený, že se sebevědomí hráčů díky výhrám v poháru a v lize nad Pardubicemi zvýší a že si ho přenesou do těžkého utkání se Slavií. Vítězství jsou pro hráče hnacím motorem a dodávají jim energii. Věřím, že jim to pomůže,“ uvedl Jílek.

Na stadionu bude po divácích vyžadováno potvrzení o testování, očkování nebo prodělání Covidu, vstup bude umožněn jen se zakoupenou permanentkou a pouze na hlavní tribunu.

V olomoucké sestavě budou chybět pro zranění, nemoci nebo rekonvalescenci Jakub Yunis, David Vaněček, Pavel Zifčák, Jan Fiala, Jegor Golenkov, Martin Hála a Juraj Chvátal, v posledních kolech nehráli ani stopeři Vít Beneš a Václav Jemelka.

Utkání SK Sigma Olomouc – Slavia Praha se hraje v sobotu 4. prosince od 18.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Miroslav Zelinka, na pomezí mu budou Kamil Hájek a Jaroslav Kubr.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, Hubník, Poulolo, Vepřek – Zahradníček, Daněk, Sedlák, Breite, Zmrzlý, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Slavia Praha: Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš, Madsen -  Lingr, Stanciu, Olayinka - Krmenčík. Trenér Jindřich Trpišovský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Ubytovna Eva

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Ubytovny

Ubytování v Olomouci na Ubytovně Eva a Ubytovně Hodolany. Pokoje jsou 1 až 4-lůžkové. Většina pokojů je vybavena koupelnou, lednicí a TV. Lokality jsou nedaleko MHD a autobusového nádraží n...