Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje v Ďolíčku, o body i o trenéra

Sport

15.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Špatně vstoupili do jarní části sezony fotbalisté SK Sigma Olomouc. Na pokažený domácí duel s Jabloncem, který prohráli 1:2, musí rychle zapomenout, protože již zítra je čeká další kolo FORTUNA:LIGY. Hrají v pražském Ďolíčku proti Bohemians. A půjde o dost, ne jen o body, ale podle všeho i o setrvání trenéra Václava Jílka. Ten by měl být v případě nulového bodového zisku odvolán.

Hanáci byli na úvodní zápas jara po vydařené přípravě patřičně nažhaveni, o to potom bylo větší zklamání z planého výkonu. Sigma v ofenzivě nepředvedla skoro nic, a když už se zdálo, že bude brát alespoň jeden bod, inkasovala po školácké chybě v defenzivě. A na Andrově stadionu zavládlo zklamání. „Byli jsme hodně zaskočení po tom, jak se mužstvo prezentovalo v přípravě. Byly tam indicie nějaké zápasové kvality, to, co jsme předvedli proti Jablonci, bylo něco úplně jiného. Takže pro mě to bylo velké zklamání, samozřejmě ještě podpořené těmi naprosto triviálními, až dětskými, chybami. Takže z utkání, z kterého jsme mohli teoreticky vytěžit alespoň bod, jsme zaslouženě nakonec neměli nic. Tedy pachuť z toho zápasu byla velká,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Ale je před námi další utkání, hrajeme na Bohemians, je to důležité střetnutí. Věřím, že proti Jablonci to byl zápas blbec, který se už nebude opakovat,“ podotkl.

Foto: Petr Pelíšek

Proti Bohemians musí Sigma ukázat jiný výkon, s Klokany bez maximálního nasazení nelze uspět. „Není to jenom na Bohemians, je to každé utkání. Pokud mužstvo někde poleví, tak vás to v zápase doběhne. Takže na Bohemce to platí o to víc, protože ta to má postavené na výborné kondiční a fyzické připravenosti, ochotě pracovat běžecky. V těchto atributech se musíme soupeři bezesporu vyrovnat,“ řekl Jílek.

V olomoucké sestavě budou chybět záložník Lukáš Kalvach a útočník Martin Nešpor, oba mají stopku za čtvrtou žlutou kartu. Z druhé strany, soupeř nyní nebude vědět, v jakém složení Sigma bude hrát. „Nemyslím si, že by Bohemians nebo jakýkoliv tým upravoval svoji taktickou přípravu čistě jen podle toho, jestli tam jsou jeden nebo dva hráči. My se chceme prezentovat nějakým způsobem týmově tak, aby když jeden hráč vypadne ze sestavy, tak abychom hráli podobným způsobem. Pro soupeře to může být nejasnost, co se týče jmen, ale ne, co se týče způsobu hry,“ poznamenal Jílek.

Sigma má devatenáct bodů, stejně jako Bohemians. A vzhledem k tomu, že chce rychle pryč ze spodku tabulky, potřebuje zabodovat, nejlépe naplno. „Každý bod z venku má svoji cenu. Samozřejmě každý chce vyhrát, i my, nakonec někdy bod může být ztrátou, někdy vítězstvím, těch faktorů, které pak do toho vstupují, je více. Jedeme tam s cílem porvat se o vítězství, pokud bude jakýkoliv bodový zisk, tak to může být pozitivní. Ale je to odvislé od průběhu zápasu,“ řekl Jílek.

Mimo hru je stále rekonvalescent Martin Hála, nejistý je start záložníka Václava Pilaře.

Hned několik hráčů působilo v obou klubech soupeřů tohoto duelu. Sigmácký útočník Martin Nešpor je odchovancem Bohemians, na druhé straně je olomouckým odchovancem záložník Klokanů Kamil Vacek. V Sigmě působili záložník Josef Jindříšek a útočník David Puškáč. Za Sigmu hrál bohemácký asistent Dalibor Slezák, vedoucí mužstva Sigmy Aleš Škerle zase v Ďolíčku před časem hostoval.

Pravděpodobné sestavy
Bohemians Praha: Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch, Bartek - Záviška, Vacek, Jindřišek, F. Hašek - Vaníček, Koubek. Trenér Martin Hašek.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař, Houska, Texl, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Václav Jílek.

Utkání Bohemians Praha - SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 16. února od 15:00 (rozhodčí Martin Nenadál – Adam Horák, Miloš Vitner).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941