Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hostí Budějovice, nováčka první ligy

Sport

17.10.2019

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc bodovali ve FORTUNA:LIZE v šesti zápasech v řadě. Sedmý by rádi přidali hned po reprezentační přestávce, to hrají doma proti Dynamu České Budějovice. Střetnutí 13. kola začíná na Andrově stadionu v sobotu v 16.30.

„Držíme si neporazitelnost, to je určitě pozitivum. Na druhou stranu jsme si přáli více bodů v tabulce. Víme, že například s Karvinou nebo na Bohemce jsme mohli bodovat naplno. Ale ztrácíme je díky tomu, že nezvládáme konce utkání. Liga je v tuto chvíli velmi vyrovnaná a v zápasech často rozhodují poslední minuty. Není to jen náš problém, bavil jsem se například s trenérem Svědíkem ze Slovácka, který řeší stejné potíže. Neberu to ale jako výmluvu, je potřeba se zaměřit především na náš výkon,“ řekl Radoslav Látal, trenér SK Sigma pro klubový web. „Série bez proher nás těší, ale zároveň víme, že bodů mohlo být víc a v tabulce jsme mohli být úplně někde jinde. Teď se nacházíme na nějakém rozhraní. Pokud zvládneme utkání s Budějovicemi, můžeme se dotáhnout na úroveň Baníku a Jablonce. Baník má teď vynikající formu, ale čeká ho těžký zápas v Plzni. Pořád myslíme na to, že bychom se chtěli upíchnout v horní části tabulky,“ poznamenal.

Mužstvo Sigmy do zápasu nepůjde v kompletním složení. „Pár zraněných stále máme. Martin Nešpor bude mimo zhruba pět týdnů, minulý týden s námi netrénovali Šimon Falta, Vašek Pilař ani Martin Hála. Pozitivem je, že se uzdravil Miloš Buchta, který měl po zlomenině prstu problémy se zády. Ale už chytal v přátelském utkání v Brně a o víkendu za béčko. Do tréninkového procesu se už s námi zapojuje také Martin Sladký,“ řekl Látal.

Zápas SK Sigma – České Budějovice je na programu v sobotu 19. října od 16.30 hodin (rozhodčí Houdek - Hrabovský, Hock).

Předpokládané sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.
Dynamo: Křížek - Čolič, Sivok, Havel, Novák - Brandner, Čavoš, Kulhánek, Havelka, Schranz  - Ledecký. Trenér David Horejš.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

SportDrive.cz

Katalog firem » Služby

Naše společnost sportdrive.cz Vám umožní svézt se v nejrychlejších a nejexotičtějších supersportech světa: Ferrari F430, Lamborghini Gallardo a Nissan GT-R. Splňte si svůj klukovský sen a p...