Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma domácí úkol zvládla, porazila Opavu

Sport

13.9.2019

Autor: Petr Pelíšek

Předehrávka 9. kola FORTUNA:LIGY se fotbalistům SK Sigma Olomouc podařila. Doma na Andrově stadionu zvítězili nad Opavou. Dlouho moc šancí k vidění nebylo, až ve druhém poločase se prosadili Nešpor a Zahradníček.

V první půli měla více ze hry Sigma. Hanáci nepustili hosty ani k jedné střele, sami ale také nebyli moc nebezpečnější a neměli vyložené šance. Hned v úvodu pálil mimo Hála a podobně se vedlo i dalším jeho spoluhráčům. Hosté dobře bránili a gólman Šrom si připsal vážnější zákrok až v 39. minutě, kdy s problémy vyrazil Faltův tečovaný přímý kop. Před pauzou pak opavský brankář chytil i Pilařovu střelu. Slezané poprvé vystřelili mezi tyče až po přestávce, Dedičův pokus ve 48. minutě však Reichl zlikvidoval. Za necelých osm minut domácí otevřeli skóre. Nová posila González vypálil z dálky, Šrom střelu pouze vyrazil před sebe a Nešpor doklepl míč do sítě. Pomezní rozhodčí odmával ofsajd, ale hlavní sudí Machálek po poradě s videem verdikt změnil a gól uznal. V 61. minutě mohli Hanáci vedení pojistit, Pilař ale z vápna branku přestřelil. Dva nepříjemné centry hostů poté musel na druhé straně hasit stoper Beneš. Opava přidala a v 77. minutě Zavadilův pokus z přímého kopu z úhlu vyrazil Reichl. V 82. minutě střídající Texl na jeho konci předložil míč dalšímu čerstvému hráči Zahradníčkovi a ten před odkrytou brankou nezaváhal. Záložník Sigmy dal svůj první gól v ligové sezoně. Náskok dvou branek už Sigma uhlídala.

„Od Opavy jsme čekali přesně výkon, který předvedla. Uplatnila stejnou taktiku jako v utkání se Slavií,zatáhla se do bloku a její defenzíva byla výborná. Měli jsme s tím problémy, nedostávali se do vážnějších šancí, ani zakončení. První poločas z naší strany nebyl dobrý. Určitě nám ale pomohla vstřelená branka. Nabádal jsem hráče, aby hodně stříleli, aby se dostávali do krajních pozic. Po naší brance se hra otevřela, i Opava zvýšila svou aktivitu, měla dva nebo tři náznaky na střelu. Nám se ale podařilo dát krásnou druhou branku a utkání jsme pak kontrolovali," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 2:0 (0:0)

Branky: 56. Nešpor, 83. Zahradníček. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Batík. ŽK: Houska – Mondek, Sus, Souček.

SK Sigma: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař (64. Zahradníček), Houska, Plšek, González (82. Texl), Falta – Nešpor (73. Greššák). Trenér Radoslav Látal.

SFC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Žídek, Sus (60. Stáňa) – Zavadil, Schaffartzik –  Souček (70. Manzia), Mondek (85. Kuča), Zapalač – Dedič. Trenér Ivan Kopecký.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

PORTO - RESTAURANT PIZZERIA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

Zavítejte do restaurace a pizzerie v prostorách hlavního nádraží v Olomouci. Nabízíme Vám 32 druhů vynikající domácí pizzy. V krásném, dobovém, klimatizovaném interiéru Vás bude obslu...