Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma doma porazila Slovácko

Sport

8.12.2018

Autor: čtk

Fotbalisté Olomouce v 18. kole první ligy ukončili třízápasové čekání na gól i na vítězství a Slovácko dnes doma porazili 1:0. První výhru po čtyřech zápasech Sigmě zajistil Martin Nešpor, který se prosadil už v úvodu utkání a poté ve druhém poločase neproměnil penaltu. Hosté naopak zaznamenali první ligovou ztrátu pod vedením trenéra Martina Svědíka.

Olomoučtí vstoupili do zápasu aktivně a už v sedmé minutě se ujali vedení. Po Zahradníčkově centru z pravé strany vrátil míč před branku Pilař a Nešpor zblízka hlavou ukončil tři zápasy a 278 minut dlouhé čekání Sigmy na ligový gól. Domácí útočník mohl přidat druhý zásah ve 21. minutě, ale jeho střela z velkého vápna skončila těsně vedle.

Hostující trenér Svědík do druhého poločasu místo Janoška poslal na hřiště Kuchutu a právě nový hráč na trávníku mohl po hodině hry vyrovnat, ale na Navrátilův centr na hranici malého vápna jen těsně nedosáhl. Do ještě větší šance se vzápětí dostal Nešpor, který po zaváhání stopera Krejčího šel sám na Trmala, ale brankář Slovácka jeho oblouček vyrazil na roh. Další šanci přidat druhý gól Olomouce dostal Nešpor v 71. minutě poté, co rozhodčí Zelinka nařídil pokutový kop za faul Jurošky na Pilaře, ke kterému však došlo ještě před vápnem. Domácího útočníka vychytal Trmal, který si poradil i s ledabylou Dvořákovu dorážku.
Gólman Slovácka čelil v posledních dvou utkáních už třetí penaltě a ani jednou nebyl překonán. V minulém kole při vítězství proti Spartě nejprve Trmal zlikvidoval Kangův pokutový kop, zatímco Ristič poté v nastavení branku přestřelil.

Závěr zápasu patřil Slovácku, které se tlačilo za vyrovnáním a zamklo Olomouc před vápnem. V 82. střílel z dobré pozice Daníček, ale kapitán Slovácka trestuhodně mířil mimo. Chvíli na to tvrdě vypálil hostující Rezek, jenže pouze do připraveného brankáře Buchty. Hostující tlak nakonec vyrovnání nepřinesl a Olomouc se dočkala prvního vítězství po čtyřech zápasech. V tabulce Sigmě patří třináctá příčka a bodově se dotáhla na dnešního soupeře na dvanácté příčce a jedenácté
Bohemians 1905. Slovácko naopak po dvou výhrách zaznamenalo první ligovou ztrátu od příchodu trenéra Svědíka k týmu.

SK Sigma Olomouc1:01. FC Slovácko
(1:0)
Branky:7. Nešpor
Rozhodčí:Zelinka - Pelikán, Hájek
ŽK:Jemelka, Houska, Plšek - Janošek, Juroška, Kalabiška
Diváků:2985
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta - Zahradníček, Kalvach, Jemelka, Vepřek - Falta (90.+3 Chvátal), Plšek, Houska, Pilař (89. Lalkovič) - Dvořák, Nešpor (77. Yunis). Trenér: Jílek.
Sestava 1. FC Slovácko:Trmal - Juroška (81. Petr), Krejčí, Hofmann, Divíšek - Navrátil (61. Rezek), Janošek (46. Kuchta), Daníček, Havlík - Kalabiška, Zajíc. Trenér: Svědík.

čtk

Reklama

TV MORAVA s.r.o.

Katalog firem » Služby » Televize

Aktuální regionálního zpravodajství, magazíny, počasí a soutěžní pořady z Olomouckého kraje každý všední den v 17:30 hodin vysílání R1 MORAVA na stanici PRIMA LOVE. Dále pro Vás při...