Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma chce potvrdit formu i doma proti Příbrami

Sport

4.12.2020

Autor: Petr Pelíšek

V 10. kole FORTUNA:LIGY budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc doma. První prosincovou sobotu mají na Andrově stadionu za soupeře Příbram. A cíl mají jasný – potvrdit dobrou podzimní formu a minimálně zůstat na svém, tedy na třetí příčce tabulky. Duel má výkop v 16 hodin.

Minulou sobotu Sigma vedla nad Pardubicemi brankou Martina Nešpora z pokutového kopu, jenže východočeský nováček v páté minutě nastavení srovnal na jedna k jedné.  „My jsme si ten nepovedený konec utkání rozebrali, podívali jsme se na videu na chyby, které jsme udělali. Teď máme možnost na to zareagovat a odčinit to doma s Příbramí,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Příbram není zrovna oblíbeným soupeřem Sigmy, v minulé sezoně ji ani jednou neporazila. „Hlavně domácí zápasy pro nás byly velkým zklamáním. Příbram teď podala dobrý výkon proti Mladé Boleslavi. Nečeká nás nic lehkého, vše bude záležet na našem přístupu a zodpovědné práci,“ uvedl Látal. „Příbram měla začátek ligy těžký, narazila na těžké soupeře. S Baníkem například dostali červenou kartu hned na začátku utkání… Ale mužstvo i tak působí konsolidovaně, dobře pracuje především v defenzivě. Budou houževnatí, budou si proti nám věřit, protože vědí, že minulou sezónu se jim proti nám dařilo,“ podotkl.

Sigma se hřeje na třetím místě tabulky, podle sobotních výsledků, nejen sebe, ale i derby z Prahy, se může posunout i na druhou příčku. „Naše umístění nás těší, ale na tabulku se nedíváme. Je to vše o bodech. Je před námi pět posledních zápasů, z toho tři domácí, a chceme z nich vytěžit co nejvíce bodů. V zimě si potom vše vyhodnotíme. Nechceme se dívat na to, zdali jsme třetí nebo čtvrtí. Momentálně chceme do ligové přestávky nasbírat co největší počet bodů tak, abychom se v horní části tabulky udrželi,“ řekl Látal.

Do letošního ročníku Příbram vstoupila velice špatně. Ani po koronavirové přestávce to nevypadalo, že by se Horváthův tým rozehrál k lepším výkonům, jak naznačily vysoké porážky s Ostravou (0:4) a Slováckem (1:5). Zisk 4 bodů v utkáních proti Brnu (1:1) a Mladé Boleslavi (2:1) však příbramské hráče opět dotáhly na soupeře před nimi. Ani tak však nemohou být spokojeni, před utkáním se Sigmou jsou stále na poslední příčce.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Jan Petřík, na pomezí mu budou asistovat Petr Caletka a Jan Dohnálek.

Jak nastoupí?
SK Sigma: Mandous - Hála, Hubník, Poulolo, Zmrzlý – Zahradníček, Houska, Greššák, Chytil, Falta – Nešpor.
Příbram:  Kočí - Svoboda, Kleščík, Soldát, Cmiljanovič - Nový, Zorvan, Rezek, Folprecht, Vávra - Voltr.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip