Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma bez opor ztratila zápas na Bohemians

Sport

23.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

V 9. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Praze. Na Bohemians po prvním poločase vedli, jenže domácí se v poslední dvacetiminutovce povedlo otočit zápas. Hanáci prohráli po třech kolech, ovšem pořád drží třetí místo v tabulce.

První šanci měli hosté, obstřel Navrátila zlikvidoval brankář Jedlička. Po chvilce už Sigma vedla. Zorvan si zpracoval přihrávku Zmrzlého a trefil se přesně. Odpovědět mohl domácí Prekop, pálil zpoza pokutového území, brankář Digaňa skvělým zákrokem vyrazil na roh. Pak Matouškovu nabídku vyrazil Digaňa před sebe, ale Prekop přestřelil. Tentýž hráč se postaral o vyrovnání. První dějství vyhráli ovšem hosté, Chvátalův centr zakončil zblízka hlavou Vodháněl. Ve druhé se o srovnání pokoušel Kovařík střelou zpoza šestnáctky, ale minul. Na druhé straně to zkoušel Zorvan, tentokrát pálil slaběji a Jedlička si poradil. Dvacet minut Puškáč hlavou srovnal stav. A jen o malou chvilku později předvedli Bohemians hezkou kombinaci, na jejímž konci napřáhl ke střele Matoušek a Sigma prohrávala. Domácí neměli daleko ke čtvrtému gólu, tentokrát Digaňa vykopl ránu Mužíka.

"Měli jsme dobrou desetiminutovku zakončenou nádherným gólem, v následném čase ale ležel problém. Nebyli jsme schopní z toho vytěžit větší kontrolu nad utkáním. Aby Bohemka musela víc běhat a síly ztrácela. To se nám nedařilo. Vyrovnávací branka byla logickým rezultátem. I když tam nebylo tolik vyložených příležitostí, tak byli domácí nebezpečnější. Nakonec jsme si to vedení vzali zpátky po krásné spolupráci a brance Honzy Vodháněla," řekl trenér Sigmy Václav Jílek. "Očekával jsem ale, že takových situací si budeme schopní vytvořit víc. Ve druhém poločase jsme zareagovali změnou rozestavení. Přešli jsme na trojkovou obranu a opticky se to vyrovnalo. Byli jsme kvalitnější, drželi jsme míč, ale bylo to všechno jenom po vápno. Nebyla ta nebezpečnost do vápna. Scházela nám větší kvalita a sebevědomí. Soupeř naopak ve druhé půli neměl takový drajv, ale ze dvou tří situací vytěžil víc a byl produktivnější," podotkl.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 3:2 (1:2)

Branky: 36. Prekop, 70. Puškáč, 77. Matoušek - 8. Zorvan, 44. Vodháněl. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Šimáček. ŽK: Hybš, Prekop, Jánoš, Hrubý, Jedlička - Vodháněl, Vraštil. Diváci: 5212.

Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (65. Köstl), Jánoš (65. Puškáč), Hrubý, Kovařík (90+3. Vondra) - Smrž, Matoušek (81. Beran) - Prekop (81. Mužík). Trenér Jaroslav Veselý.
SK Sigma: Digaňa - Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Pospíšil, Ventúra - Vodháněl (82. Šíp), Zorvan (78. Fortelný), Navrátil (78. Sláma) - Kramář (62. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

JABABANGA

Katalog firem » Obchod » Oděvy a butiky

Butik s netradiční a zajímavou dámskou a pánskou módou spojený s příjemným posezením. Na Olomouc nezvyklý, ale ve světě běžný koncept dvou sester, které chtěly spojit nákupy s posez...