Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma: Domácí derniéra se Slavií

Sport

22.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Soupeřem fotbalistů SK Sigma Olomouc v posledním domácím zápase sezony bude pražská Slavia. Hanáci jsou dvě kola před koncem soutěžního ročníku stále ve hře o konečné čtvrté místo, které znamená účast v evropském poháru. K tomu ale potřebují naplno bodovat.

Na podzim na Andrově stadionu Sigma zvítězila 2:0. A přesně takový výsledek by se hodil i nyní. „Remíza na Slovácku nepotěšila ani jedno mužstvo. My jsme se dostali ze situace, kdy jsme v 85. minutě byli velmi blízko reálné šanci se o čtvrté místo porvat zpátky do roviny teorie. Musíme spoléhat i na ostatní výsledky,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma. Olomouc ztrácí na Slovácko a Bohemians čtyři body, v případě bodové rovnosti rozhodne pro soupeře lepší postavení po základní části. „Dokud je byť jen teoretická šance, tak se o ni budeme bít. Víme, proti komu budeme stát. Ale věřím, že budeme nepříjemný soupeř i pro Slavii a půjdeme do toho s vírou, že máme šanci uspět,“ uvedl Jílek.

Zápas SK Sigma Olomouc – Slavia Praha se hraje v úterý 23. května v 19.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Pavel Orel – Jan Váňa, Jaroslav Hájek.

Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil, Fortelný, Ventúra, Pospíšil, Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Slavia: Kolář - Douděra, Holeš, Ogbu, D. Jurásek - M. Jurásek, Zafeiris, Ševčík, Oscar, Schranz - Jurečka. Trenér Jindřich Trpišovský.