Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nezvládla zápas s Boleslaví a utržila debakl. Doma prohrála 0:4

Sport

25.11.2018

Autor: ČTK

SK Sigma Olomouc nastoupila k šestnáctému kolu Fortuna ligy na domácím Andrově stadionu proti týmu FK Mladá Boleslav. Úvodní gól zápasu dal Ladislav Takács už ve 12. minutě, Sigma mohla za stavu 0:1 vyrovnat, ale Jakub Plšek neproměnil penaltu, kterou nařídila sudí Jana Adámková, teprve druhá žena v historii řídící prvoligové utkání. Ve druhém poločase se Sigma snažila hrát aktivně, ale odrovnal ji NIkolaj Komličenko, který vstřelil hattrick.

Foto: Jan Procházka

Již v 9. minutě se po hezké kombinaci domácích ke střele zpoza vápna dostal Dvořák, ale jeho rána mířila doprostřed a Šeda ji vytěsnil na roh. Zato Mladá Boleslav udeřila hned ze své první šance. Po nakrátko rozehraném rohu a centru na zadní tyč nejvýše vyskočil Takács a hlavičkou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. Ze stejné pozice jako na začátku zápasu střílel zhruba v polovině prvního poločasu opět Dvořák. Tentokrát ale míč netrefil dobře a minul hostující branku. Aktivní Dvořák o minutu později připravil dobrou šanci pro Zahradníčka, který trefil jen Šedovu náruč. Skvěle chytající Šeda zachránil Mladou Boleslav také ve 30. minutě, kdy reflexivně chytil Nešporem tečovanou střelu. O minutu později rozhodčí Adámková nařídila za zákrok ve vápně penaltu pro Sigmu. Plšek však bohužel svému pokusu nedal potřebnou přesnost ani razanci a Šeda opět zasáhl.

Druhá polovina zápasu začala hezkou individuální akcí Dvořáka, jehož pokus, stejně jako následnou střelu Zahradníčka, zablokovala hostující obrana. Do obrovské šance se po přihrávce Komličenka dostal boleslavský Džafič, ale také jemu střelu zablokoval obránce. Fotbalovou parádu pak všem divákům předvedl nejlepší střelec soutěže Komličenko, který ukázal, proč mu právě tento "titul" patří. Po centru do vápna a zpracování míče hlavou vystřihl krásné nůžky, po kterých míč doplachtil až za bezmocného Buchtu. Sigma poté přešla místy až do dvouobráncového systému. Jejich rozehrávka a kombinace však byla nepřesná a bohužel se domácí do žádných velkých šancí nedostávali. Jednou z mála výjimek byla šance Plška v 72. minutě, proti kterému opět dobře zasáhl Šeda. Mladá Boleslav spoléhala především na brejkové situace. Jeden z nich na poslední chvíli zachraňoval dobrým vyběhnutím Buchta. Hosté se třetí branky dočkali v 81. minutě, kdy Matějovský našel z přímého kopu Komličenka, který přidal svoji druhou branku v tomto utkání. Jen chvíli poté si zkompletoval hattrick, kdy po kombinaci s Přikrylem opět nedal Buchtovi žádnou šanci. Sigmě se dnes zápas bohužel vůbec nepovedl a je tak stále na spodních příčkách tabulky.

Václav Jílek po zápase uvedl: "Dnešní zápas byl postavený na hlavu. Soupeř byl velmi efektivní a my velmi sterilní. Sráží nás hlavně individuální chyby při standardních situacích. Proti tomuto typu soupeře jsme mohli reálně pomýšlet na tři body. Ale neubránili jsme to utkání tak, jak bychom měli. Soupeř nás potrestal z první příležitosti. Už po několikáté jsme inkasovali ze standardky. Pak jsme si vytvořili hodně šancí a korunované to bylo neproměněnou penaltou. To se občas ale stává, patří to k tomu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, abychom vyrovnali, k čemuž jsme podle mě měli dobře našlápnuto. Po těch inkasovaných gólech už to byl ale chaos. Dnes nám nevyšlo prakticky vůbec nic. Střelecké pokusy byly myslím v poměru 10:5 a z toho skóre 0:4 je myslím vypovídající. Dnes úplně nevyšlo utkání Štěrbovi. Na jeho obranu ale musím říct, že delší dobu nehrál. Tyto situace ale musí zvládnout, to jsou opakované věci. V posledních zápasech jsme dostávali málo branek a díky tomu jsme brali body. Dneska byla naše obrana slabá a soupeř jakoukoliv naši chybu trestal. Už jen to, kolik dostal Komličenko prostoru ve vápně, je prostě chyba."

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:4 (0:1)

Branky: 54., 81. a 85. Komličenko, 12. Takács
Rozhodčí: Adámková - Paták, Antoníček. ŽK: Nešpor, Dvořák - Mareš, Džafič, Komličenko
Diváci: 3079

Olomouc: Buchta - Sladký, Jemelka, Štěrba (55. Pilař) - Zahradníček (82. Manzia), Plšek, Kalvach, Texl (46. Yunis), Lalkovič - Dvořák, Nešpor. Trenér: Jílek
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Mareš - Džafič (75. Matějovský), Hubínek, Takács, Přikryl - Komličenko (87. Křapka), Ladra (90. Valenta). Trenér: Weber