Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Shoďte nadbytečná kila po porodu 2: víme, kde můžete v klidu cvičit, zatímco si vaše užívají v dětském koutku

Tipy a názory

18.4.2019

Autor: Barbora Sísová

Minulý měsíc jsme maminkám poradili, kde můžou shodit poporodní kila za přítomnosti svých dětí. Pokud se však na společnost dalších maminek necítíte nebo vám tempo určené pro maminky po porodu připadá až příliš volné, pak můžete začít navštěvovat klasické lekce ve fitcentrech, kde mají k dispozici dětský koutek nebo vám pohlídají vaše děti. V Olomouci je jich hned několik. Zatímco vy si budete zlepšovat postavu na TRX, pilates, józe nebo kruhovém tréninku, o vaše děti bude dokonale postaráno.

Fitness Contours

Adresa: Pasteurova 63
Cena hlídání dětí: zdarma
Objednávky hlídání: úterý a čtvrtek, od 9:00 do 11:00, bez objednání  
Více informací: www.contours.cz/fitness/olomouc-pasteurova

Ráda byste se svou postavou něco udělala, ale nemáte ráda organizovaná cvičení, kde se navíc shlukují samé maminky? Zároveň se děsíte toho, že by vaše poporodní kila ve fitcentru pozorovali mladí namakaní chlápci?  Nebojte se, známe řešení. V Olomouci se nachází hned několik fitcenter, kam je mužům vstup zakázán. A jedno z nich nabízí také hlídání dětí. Vyzkoušejte kruhový trénink ve fitness Contours. Stačí vám pouze třicet minut minimálně třikrát týdně a výsledek je zaručen. Během této doby budete střídat různá stanoviště a posilovat všechny důležité ženské partie tak, aby vaše postava byla dokonale zpevněná a nebolela vás záda. Vyzkoušejte si vše na vlastní kůži, zarezervujte si zkušební hodinu, a uvidíte, zda vám bude tento typ cvičení vyhovovat, či nikoliv. V Olomouci se Contours nachází hned dvakrát – v Lafayettově ulici a na ulici Pasteurova. A na obou místech je k dispozici také koutek pro vaše děti. Ten v Lafayettově ulici je určen pro děti, které si už vystačí samy bez maminky i bez hlídání. Mají zde k dispozici lego i spoustu jiných hraček. O ty mladší děti se vám postarají v druhém zmíněném Contours, kde jsou vám dvakrát týdně k dispozici také tety na hlídání, a to v úterý a ve čtvrtek od 9:00 do 11:00 zcela zdarma a bez objednání. Maminky menších dětí jistě potěší, že hlídání není věkově omezeno, a dokonce si tady poradí i s miminky. Důležité však je, aby dítě bylo "hlídatelné", tedy ochotné s pečovatelkou v koutku zůstat. Personál mě však ujišťuje, že v naprosté většině případů se to vždy nějak zvládne. A když už to projde jednou, příště už je to většinou v pohodě. Jde hlavně o to, aby si maminky cvičení skutečně užily a nebyly nervózní z toho, co se děje s jejich ratolestmi.

Omega centrum sportu a zdraví

Adresa: Legionářská 1299/19
Cena hlídání dětí: 50 korun (členi) / 60 korun  (nečleni)
Objednávky hlídání: pondělí až pátek od 15:00 do 19:00 bez objednání, jindy na objednávku
Více informací: www.omegasport.cz

Rájem všech sportovních nadšenců je bezesporu Omega centrum sportu a zdraví, které nabízí sportovní aktivity pro ženy nejrůznějšího zaměření. Vyzkoušet můžete například populární cvičení TRX, posilování břicha, pilates, zumbu, nejrůznější druhy jógy nebo trampolínky (celkový přehled skupinových aktivit naleznete zde). To vše si můžete vychutnat plnými doušky, zcela bez starostí o vaše potomstvo. Pro vaše malé děti je zde připraven příjemný dětský koutek plný hraček, kde o ně bude pečovat zkušený personál. Budou zde pro ně připraveny nejrůznější hry a činnosti odpovídající jejich věku a náladě. V letních měsících a za pěkného počasí si budou moci zadovádět na venkovním dětském hřišti. Dětský koutek je vám k dispozici od pondělí do pátku od 15:00 do 19:00, za jednu hodinu zaplatíte 50 korun (členi), nebo 60 korun (nečleni).  Můžete jej však využít i mimo provozní dobu (dopoledne, víkendy, svátky nebo prázdniny), musíte se však  objednat minimálně 48 hodin předem na telefonním čísle 725 499 390 nebo přes recepci. Poplatek činí 100 korun za hodinu (1-2 děti), za každé další dítě rodič platí standardní poplatky za hlídání.

Foto: Omega centrum sportu a zdraví

Svět FitZone

Adresa: Schweitzerova 99a
Cena hlídání dětí:
 30 korun
Objednávky hlídání: hlídání si můžete rezervovat zde. Pokud na vámi vybranou lekci hlídání v rozvrhu není, můžete se domluvit na recepci nebo telefonicky na čísle 775 855 325
Více informací: fitzoneolomouc.cz

Hlídání dětí ve skvěle vybaveném dětském koutku, kde si přijdou na své jak batolata, tak školkáči, nabízí Svět FitZone, kde si můžete vychutnat třeba pilates, posilování, powerjogu či heat program (celkovou nabídku naleznete zde), Jak to funguje? Stačí si vybrat lekci, kde je v rozvrhu symbol dudlíku, zaškrtnout, že máte o hlídání zájem, pak už jen zaplatit třicet korun, a můžete si v klidu vychutnat cvičení, zatímco o vaše dítě se starají zkušené tety. Pokud byste byly přece jenom nervózní, můžete na dítě nakouknout, sál je totiž s dětským koutkem propojen skleněným okénkem. Příliš se to však nedoporučuje. Důležité totiž je,  aby si ženy cvičení užily, proto je sál udělán tak, aby tam nepronikly žádné zvuky z hracího koutku. Hlídací tety jsou zkušené a poradí si s dětmi všech věkových kategorií. Děti mají navíc k dispozici opravdu velké množství hraček a velmi často i další kamarády. Hlídání si můžete rezervovat zde. Pokud na vámi vybranou lekci hlídání v rozvrhu není, můžete se domluvit na recepci nebo telefonicky na čísle 775 855 325 a fitcentrum se vynasnaží tetu na hlídání zajistit. Hlídání se sice nemusí nutně rezervovat předem, ale myslete na to, že kapacita koutku je omezena na 6 dětí, pokud tedy chcete mít jistotu, že se o vaše dítě postarají, je lepší si místo přece jenom zarezervovat. Hlídání vás vyjde na 30 korun a věková hranice dítěte není nijak striktně omezena. Teta na hlídání je k dispozici vždy 10 minut před a 15 minut po skončení lekce. 

Foto: Svět FitZone

Joga centrum (bývalá Mamajoga)

Adresa: Ostružnická 10
Cena hlídání dětí: 80 Kč/ dítě / 60 minut  (sourozenci 150 Kč / 60 minut)
Objednávky hlídání: Rezervace hlídání vždy 24 hodin předem, tj. minimálně do 12:00 dopoledne den před konáním lekce. 
Více informací:  https://www.jogacentrumolomouc.cz/

Ženám s dětmi vychází vstříc také v Joga centru, kde pořádají nejen společné cvičení maminek s dětmi, ale maminky si mohou zacvičit i samostatně. Svým dětem přitom nemusí složitě shánět hlídání, stačí, když den dopředu nahlásí, že přijdou i s ratolestmi a o ty se postará teta na hlídání. Zatímco maminky cvičí, děti si mohou do sytosti užít útulnou herničku plnou nejrůznějších hraček, například pro rozvoj jemné motoriky, teta připraví zábavné opičí dráhy a pro starší je připraveno spousta věcí na malování a tvoření. Program je zkrátka vždy přizpůsoben věku i množství dětí. Hlídají se děti od 1,5 roku do 10 let a nejvíce může být 5 dětí na jednu hlídací tetu. Hlídací herničku si můžete domluvit k těmto lekcím: Jóga pro ženy (pondělí + čtvrtek 15:00-16:00), Therapy Balantes (středa: 17:00-18:00 + neděle: 18:00-19:00), Ranní jóga pro všechny (středa: 9:00-10:00), Bodyform pro ženy (neděle: 16:45-17:45), jóga pro páry (středa: 18:15-19:15), Power jóga (pondělí: 18:30-19:30). Hodina hlídání vás vyjde na 80 korun.

 

Body Body

Adresa: budova Namiro, Palackého 1198/14
Cena hlídání dětí: zdarma
Objednávky hlídání: bez objednání
Více informací: http://www.bodybody.cz/kontakt/olomouc 

Dítě není překážkou ani ve speciálním fitness Body Body, kde se při cvičení využívá elektrické stimulace svalů. Vzhledem k tomu, že se na trénink musíte přihlásit předem, ve studiu jste pouze vy a personál, takže se nemusíte bát, že by vaše dítko někoho obtěžovalo. Dětský koutek je umístěn hned vedle cvičební plochy, takže máte své dítě pod stálým dohledem. Avšak ohlídat si jej musíte sami s pomocí trenéra, speciální hlídací tety studio nezajišťuje.

Foto: Body body