Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Severská posila: Chci dát týmu svou bublající energii a pozitivní sílu

Sport

10.8.2020

Kádr olomouckých volejbalistek pomalu, ale jistě dostává svou finální podobu. Na soupisku přibylo další zahraniční jméno, když vedení Univerzity Palackého získalo finskou reprezentační blokařku Michaelu Bjerreg?rd - Madsenovou.

„Míša je zkušená blokařka. Má za sebou několik utkání na mezinárodní scéně, což se nám bude hodit nejenom v domácích soutěžích, ale také v Champions League,“ říká na adresu Finky předseda klubu Jiří Zemánek.

Severská posila Hanaček už má s nejlepší klubovou soutěží zkušenosti. „Pár zápasů už mám v Lize mistrů odehraných. Jsem šťastná, že si ji opět zahraji. Jsou to úžasné utkání s těžkými soupeři. Těším se, až se jako tým postavíme téhle výzvě,“ říká odhodlaně Michaela Madsenová.

Ta se do svého nového působiště těší. Kromě informací, které sháněla na internetu se vyptávala i doma. „Můj bratr hrál před pár lety basketbal v USK Praha a řekl mi o Česku samé dobré věci,“ hlásí finská reprezentantka. „Moc se těším na hraní v Olomouci! Slyšela jsem, že to je krásné město a skvělý tým,“ doplňuje Madsenová.

V Olomouci se od finské reprezentantky očekává vyztužení bloků a zkušenosti, které jí nechybí.
Její profesní životopis je zajímavý. První zkušenosti sbírala v předních finských klubech LP Viesti a Hämeenlinny. Poté se vydala na zkušenou do Francie, kde si zahrála za několikanásobné francouzské mistryně z RC Cannes. Poslední rok odehrála v Belgii, kde nastupovala za Black and White Volley Lendelede.

„Jdu do známého klubu, který má kvalitní kádr. Chci dát týmu svou bublající energii a pozitivní sílu,“ říká temperamentní Seveřanka. „Společně se podporovat a tlačit k tomu, abychom byly lepší než včera,“ dodává na závěr Michaela Madsenová.

Profil
Krista Michaela Bjerregård-Madsen
Národnost: Finsko
Narozena: 28. 12. 1993
Výška: 183 cm
Předchozí působiště: LP Viesti 2011/2014, Hämeenlinnan Lentopallokerho 2015/2018,
RC Cannes 2018/2019, Black and White Volley Lendelede 2019/2020

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip