Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Senioři z Týnečku budou mít od srpna svůj vlastní klub

Zprávy z regionu

17.7.2019

Autor: red

Více než tři desítky seniorů z Týnečku mohou slavit. Od srpna vznikne v této městské části nový klub seniorů. Celkový počet seniorských klubů v Olomouci tak stoupne na dvaadvacet.

Foto: Depositphotos.com

Žádost na vznik klubu podpořily více než tři desítky seniorů žijících v Týnečku. Na pondělním jednání s jeho vznikem souhlasila i Rada města Olomouce. "Největší problém v životě seniorů je často samota, která zpravidla vyústí v sociální izolaci. Reagujeme tímto krokem na iniciativu a přání obyvatel Týnečku," uvedla náměstkyně primátora pro sociální oblast Eva Kolářová. Své sídlo nový klub seniorů najde ve stejné budově jako komise místní části a TJ Sokol. "Vzhledem k tomu, že se ale nyní objekt opravuje, bude klub seniorů dočasně umístěn v tamní pobočce městské knihovny," doplnila Kolářová.

Podle Českého statistického úřadu dojde v roce 2050 ke zvýšení počtu osob starších 65 let na dvojnásobek současného stavu a lidí starších 85 let bude proti dnešku téměř pětinásobek. Náklady na provoz klubu seniorů budou letos hrazeny z rozpočtu oddělení sociální pomoci a služeb a pomohou k tomu finanční prostředky, které město získalo za první místo v soutěži Obec přátelská seniorům.

Olomouc patří k těm městům, které podporou zřizování a činnosti klubů pro seniory výrazně napomáhají sociální aktivizaci lidí vyššího věku. Výhodou je rovnoměrné rozmístění klubů po území města a dobrá dostupnost pro všechny zájemce. Celkem je v olomouckých klubech seniorů registrováno přes patnáct set členů.