Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sběrové dvory jsou od včerejška zavřené, ochromil je covid

Zprávy z regionu

24.11.2021

Jan Procházka

Oba olomoucké sběrové dvory jsou od včerejška mimo provoz. Technické služby se totiž potýkají s epidemií covidu ve vlastních řadách a momentálně nemají dostatek pracovníků, kteří by dvory mohli obsluhovat. V tuto chvíli vedení podniku doufá, že je znovu otevře v pondělí.

Epidemie Covid-19 zasáhla naplno i olomoucké technické služby. "Bohužel máme v tuto chvíli přes čtyřicet lidí doma, ať už z důvodu nemoci nebo pečování o členy rodiny, takže nemůžeme naše služby zajistit v plné kvalitě," popisuje situaci ředitel Technických služeb města Olomouce Pavel Dostál. Podle něj se společnost musela soustředit na zajištění svozu odpadu. "Sběrové dvory jsou v druhé linii," připustil Dostál. Technické služby podle něj musely značně přeskupit síly, aby vůbec mohly vyjet svozové vozy, v poslední době totiž onemocnělo i velké množství řidičů.

"Příští týden se nám vrátí pracovníci, kteří byli v karanténě, předpokládáme proto, že oba sběrové dvory otevřeme od pondělka," doufá Pavel Dostál.

Lidem, kteří se v tuto dobu potřebují zbavit odpadu, doporučil jediné. Počkat do příštího týdne. "Omlouváme se za komplikace a prosíme občany, aby byli trpěliví, ta situace není pro nikoho jednoduchá," dodal závěrem.